r
Nosalty Logó

Party teknős hamburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Party teknős hamburger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zsemlékhez (19 db)

A tetejére

A húspogácsához

A teknősökhöz (4db)

Összesen 791 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zsemlékhez (19 db)

A tetejére

A húspogácsához

A teknősökhöz (4db)

Összesen 7915 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zsemlékhez (19 db)

A tetejére

A húspogácsához

A teknősökhöz (4db)

Összesen 252 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 791 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    321.7 g

Zsír

  • Összesen
    338.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14454.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    608 mg
  • Kálcium
    1617 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    3682 mg
  • Nátrium
    7997 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1416 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 7915 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

A zsemlékhez (19 db)

A tetejére

A húspogácsához

A teknősökhöz (4db)

Elkészítés

A zsemlékhez (19 db)

  1. Hamburger zsömle:
  2. A lisztet egy nagy tálba öntjük, és 1 percre (legnagyobb fokozaton) betesszük a mikróba.
  3. Ezt követően hozzáöntjük a szilárd összetevőket, az olvasztott vajat, kefírt, tejet, tojást, mindent, kivéve a vizet.
  4. Kézi mixerrel (esetleg kenyérsütő gépben-nem próbáltam, nincs) dagasztó fokozaton elkezdjük kidolgozni a tésztát. A langyos vízből annyit öntünk hozzá, hogy jól kidolgozható kelttésztát kapnunk.
  5. Duplájára kelesztjük.
  6. Deszkára borítjuk és 100g-os cipókat formázunk belőle.
  7. Szilikon lapra (ill. sütőpapírra) tesszük egy tepsin. Elég nagy távolságot kell hagyni, mert megnőnek .
  8. A sütőt előmelegítjük 250 fokra légkeveréssel. A sütő aljára tehetünk egy tál vizet, ami sütés közben párolog.
  9. Min. 20 percig még kelesztjük, ez függ a konyha hőmérsékletétől is. Ezt követően megkenjük a vizes tojással kétszer és rászórjuk a szezámmagot.
  10. Az előmelegített sütőbe tesszük a tepsiket 6 percre.
  11. Ezután gyorsan megkenjük a cipókat vízzel, (praktika: virágpermetezővel lefújni), visszavesszük a hőfokot 150 fokra és kb 20 percig sütjük.
  12. Húspogácsa:
  13. Egy tálba öntjük a húst és az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a többi alapanyagot és leturmixoljuk.
  14. Lapos pogácsákat csinálunk belőle, kevés olajon kisütjük és már mehet is a zsemlébe.
  15. Teknős:
  16. Ha nem húspoácsát sütünk, a húskrémet a teknős hasába töltjük.
  17. A bacont összeszőjük páncél mintát készítve. A téglalap egyik végébe kenünk egy kis húskrémet, teszünk rá vékony szelet sajtot, majd ismét húskrémet. Ezt folytatjuk a megfelelő magasság eléréséig, a tetejére hús kerüljön.
  18. Becsomagoljuk, a virslit feldaraboljuk, kidekoráljuk és fogpiszkálóval rögzítjük a testén.
  19. 160 fokon sütjük kb. 30 percig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9361
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Ajánló

Gyerekeknek, házibuliba, mókás kis étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barátnőm az egyik közösségi oldalon küldött a falamra egy képet a teknősökről. Gondoltam, ha party lesz, megcsinálom. És party lett . A  zsömi így sokkal gazdaságsabb, friss, finom, adalékanyagmentes.

Hozzávalók

A zsemlékhez (19 db)

A tetejére

A húspogácsához

A teknősökhöz (4db)

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek