r
Nosalty Logó

Ínyenc hamburger Karaván Grillsajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Karaván Grill és Tihany Grill
Ínyenc hamburger Karaván Grillsajttal
adag
Előkészítés
perc
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húspogácsához

A sajthoz és a tálaláshoz

Összesen 12961 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húspogácsához

A sajthoz és a tálaláshoz

Összesen 51846 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húspogácsához

A sajthoz és a tálaláshoz

Összesen 144 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1909.4 g

Zsír

  • Összesen
    520.3 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    222 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    5338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30468.6 g
  • Cink
    346 mg
  • Szelén
    2845 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    225 mg
  • Magnézium
    2136 mg
  • Foszfor
    18558 mg
  • Nátrium
    5771 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    6452 g

Vitaminok

  • Összesen
    8
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    63 mg
  • B12 Vitamin:
    380 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    561 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    7667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1514 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 12961 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7637.5 g

Zsír

  • Összesen
    2081.3 g
  • Telített zsírsav
    726 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    887 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    21350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121874.3 g
  • Cink
    1382 mg
  • Szelén
    11380 mg
  • Kálcium
    2297 mg
  • Vas
    898 mg
  • Magnézium
    8544 mg
  • Foszfor
    74234 mg
  • Nátrium
    23083 mg
  • Réz
    47 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    25807.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    8
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    253 mg
  • B12 Vitamin:
    1519 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    627 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    72 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2243 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2482 micro
  • Kolin:
    30669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2412 micro
  • Lut-zea
    4421 micro
Összesen 51846 kcal
  • 21% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A húspogácsához

A sajthoz és a tálaláshoz

Elkészítés

A húspogácsához

  1. A húspogácsát min. 2-3 órával a tervezett étkezés előtt állítsuk össze, de még jobb, ha már előző este megtesszük. A húst és a szalonnát nagylyukú darálón ledaráljuk. A szalonnát vághatjuk nagyon apró kockákra is, így később engedi ki a zsírját és szaftosabb marad a hamburgerünk.
  2. A darált húsos-szalonnás keverékhez adjuk hozzá a nagyon apró kockákra vágott vöröshagymát, sót, borsot, dijoni mustárt és a felaprított petrezselyemzöldet. Alaposan dolgozzuk össze, majd formáljunk belőle 4 db ellapított, a zsemle alakjához hasonló, csak kissé nagyobb húspogácsát. (sütés közben összemennek).
  3. Csomagoljuk őket fóliába, majd tegyük a hűtőbe. Sütés előtt 15 perccel vegyük elő őket és készítsük elő a többi hozzávalót.
  4. A salátát leveleire szedjük, a lilahagymát nagyon vékonyra felkarikázzuk. A zsemléket megfelezzük és forró serpenyőben a vágott felüket megpirítjuk.
  5. A húsok felületét bekenjük vékonyan olajjal és kezdődhet is a sütés. Süthetjük serpenyőben vagy grillrácson, a lényeg, hogy ne süssük túl. Egy-egy oldalát max. 2-2,5 percig pirítsuk, közben egy lapáttal enyhén nyomkodjuk le, hogy kevésbé ugorjon össze, de ne annyira, hogy kifolyjon a leve.
  6. Amikor a húsok elkészültek, a sajtokat is megsütjük, miközben összeállítjuk a szendvicseket.
  7. A zsemléket félbevágjuk, alsó és felső felét megkenjük ketchuppal és mustárral, majd az alsó felükön elosztjuk a salátaleveleket. Erre néhány karika lilahagymát teszünk, majd a húspogácsák következnek. Utolsó mozzanatként a megsült grillsajtokat helyezzük a szendvicsre és lezárjuk a zsemlék másik felével. Ketchuppal és mustárral kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2291
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ínyenc hamburger Karaván Grillsajttal
Karaván Grill és Tihany Grill 17 recept

Ezt a csodás hamburgert a grillezett, füstölt Karaván sajt íze dobja fel igazán, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A húspogácsához

A sajthoz és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...