Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc hamburger Karaván Grillsajttal

Ínyenc hamburger Karaván Grillsajttal
Ínyenc hamburger Karaván Grillsajttal
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a csodás hamburgert a grillezett, füstölt Karaván sajt íze dobja fel igazán, próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

A húspogácsához

A sajthoz és a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húspogácsát min. 2-3 órával a tervezett étkezés előtt állítsuk össze, de még jobb, ha már előző este megtesszük. A húst és a szalonnát nagylyukú darálón ledaráljuk. A szalonnát vághatjuk nagyon apró kockákra is, így később engedi ki a zsírját és szaftosabb marad a hamburgerünk.
  2. A darált húsos-szalonnás keverékhez adjuk hozzá a nagyon apró kockákra vágott vöröshagymát, sót, borsot, dijoni mustárt és a felaprított petrezselyemzöldet. Alaposan dolgozzuk össze, majd formáljunk belőle 4 db ellapított, a zsemle alakjához hasonló, csak kissé nagyobb húspogácsát. (sütés közben összemennek).
  3. Csomagoljuk őket fóliába, majd tegyük a hűtőbe. Sütés előtt 15 perccel vegyük elő őket és készítsük elő a többi hozzávalót.
  4. A salátát leveleire szedjük, a lilahagymát nagyon vékonyra felkarikázzuk. A zsemléket megfelezzük és forró serpenyőben a vágott felüket megpirítjuk.
  5. A húsok felületét bekenjük vékonyan olajjal és kezdődhet is a sütés. Süthetjük serpenyőben vagy grillrácson, a lényeg, hogy ne süssük túl. Egy-egy oldalát max. 2-2,5 percig pirítsuk, közben egy lapáttal enyhén nyomkodjuk le, hogy kevésbé ugorjon össze, de ne annyira, hogy kifolyjon a leve.
  6. Amikor a húsok elkészültek, a sajtokat is megsütjük, miközben összeállítjuk a szendvicseket.
  7. A zsemléket félbevágjuk, alsó és felső felét megkenjük ketchuppal és mustárral, majd az alsó felükön elosztjuk a salátaleveleket. Erre néhány karika lilahagymát teszünk, majd a húspogácsák következnek. Utolsó mozzanatként a megsült grillsajtokat helyezzük a szendvicsre és lezárjuk a zsemlék másik felével. Ketchuppal és mustárral kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 869
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Karaván Grill és Tihany Grill

Mióta szakács: 2016.06.14.
17 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

12962
marhahús 35 kg
kenyérszalonna 8 dkg
vöröshagyma 1 kis db
petrezselyem 0.5 csokor
dijoni mustár 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 ek
zsemle 4 db
füstölt sajt 240 g
fejessaláta 1 db
lila hagyma 1 nagy db
mustár 4 teáskanál
ketchup 4 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 ek