Kovász

Kovász

Leírás

A kovász egy erjedést előidéző anyag, amely több lépcsőben készül. Lisztből és vízből áll, amelyben tejsavas erjedés indul meg. A sütőiparban kovásszal kelesztenek, a lisztben jelen lévő élesztőgombáknak köszönhetően. A kovásszal készült kenyér jól illik szaftos ételekhez, kissé savanykás illata és lyukacsos bele igazán klasszikus kenyérré teszi.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Erős napfénytől védett, langyos helyen.

211 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek