Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt sertéskaraj barnasör-mártással és zsemlegombóccal

Párolt sertéskaraj barnasör-mártással és zsemlegombóccal
Párolt sertéskaraj barnasör-mártással és zsemlegombóccal
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német tradicionális étel, szinte mindenhol ismert, viszont a saját ízvilágomat is tükrözi, mert több receptet elolvastam, és összeállítottam egy saját receptet belőle, úgy, ahogy nekünk ízlik. Sertéskarajból készítettem, de lehet tarjából, stb. is készíteni, de ebben az esetben növekszik természetesen a főzési idő.

A férjem egyik kedvenc étele, zsemlegombóccal, aminek a receptjét ide le is írtam, úgy, ahogy én készítem. De legtöbbször én hagyatkozom az  étel állagára, és érzés alapján állítom össze.

hozzávalók / 4 adag

Hús

Zsemlegombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. A húst egyben borssal fűszerezzük, és a fölhevített olajban minden oldalára kérget sütünk. Tányérra félretesszük.
  2. A maradék olajban a már apróra fölvágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darabokra fölvágott többi zöldséget, pár percig együtt sütjük. Az egy evőkanál sűrített paradicsomot is hozzáadjuk. Pár másodpercig még a paradicsompürét is sütjük.
  3. Fölöntjük 500 ml vízzel, belehelyezzük a húst, hozzáadjuk a húsleveskockát, őrölt köményt, sót. 60 percig, forrás után, födővel letakarva, lassú tűzön főzzük. A félidőnél a húst megfordítjuk.
  4. A puhára megfőtt húst tányérra kiemeljük.
  5. A zöldséget botmixerrel pürésítjük, ha szükséges, utána ízesítünk. A barna sört még hozzáadjuk ízlésünknek megfelelően, nekem kb. 180 ml volt az a mennyiség. A mártásunkat még pár percig összefőzzük.
  6. Én zsemlegombóccal szoktam kínálni. Jó étvágyat!

Zsemlegombóc

  1. A zsemléket kockára fölvágjuk, a tejet megmelegítjük, és benne fölolvasztjuk a vajat. Majd meglocsoljuk vele a zsemlét. Kb. 20- 25 percig áztatjuk, közben többször átforgatjuk.
  2. A petrezselymet apróra fölvágjuk. A kockára fölvágott hagymát kevés napraforgó olajon megdinszteljük.
  3. Az összes hozzávalót még a zsemlékhez adjuk, és jól összegyúrjuk, egynemű masszát alkotunk, gombócokat formázunk. Kb. 14 db gombócra elegendő az a mennyiség.
  4. Majd lassú, nem forrásban lévő, sózott vízben kb. 20-25 percig főzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 700
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
118 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bajor sertéssült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1106
sertés rövidkaraj 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
póréhagyma 0.5 db
zeller 125 g
sárgarépa 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
köménymag 0.5 kávéskanál
leveskocka 1 db
víz 500 ml
barna sör 180 ml
napraforgó olaj 4 ek
zsemle 10 db
vaj 30 g
tej 250 ml
tojás 3 db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 2 csipet