Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymával tűzdelt sertéssült

Fokhagymával tűzdelt sertéssült
Fokhagymával tűzdelt sertéssült
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi receptem, így szeretjük a sertéssültet a legjobban. Néha almaszeleteket is teszek mellé. Nagyon finom ízt ad neki. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombot kés hegyével beszurkáljuk, és minden nyílásba fokhagymagerezdet nyomunk.
  2. A húst bedörzsöljük sóval, borssal és zsírral.
  3. Egy tűzálló fedeles jénai tálat kizsírozunk, a húst beletesszük az edénybe, rárakjuk a kakukkfű ágakat, vagy beszórjuk szárított fűszerrel.
  4. Aláöntjük a bort, és lefedve sütőbe tesszük. Kb. 1-1,5 óra alatt átsül. Nem szükséges levenni a fedelet, mert így is szép pirosra sül, és közben puhára is párolódik. A bortól finom puha, porhanyós, jó ízű és szaftos lesz.
  5. Amikor kész, kicsit pihentetjük, majd szeleteljük.
  6. Bármilyen körettel és salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 320
elküldve: 4
receptkönyvben: 89
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borban sült sertéscomb fokhagymával, sertéssült hőálló tálban sütve, fokhagymás sertéssült, tűzdelt sertéssült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

535
sertéscomb 1.5 kg
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 2 szál
fehérbor 1.5 dl
sertészsír 2 ek