Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bőrös sertéssült 2

Bőrös sertéssült 2
Bőrös sertéssült 2
190 perc / előkészület: 25 perc sütés: 165 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyökérzöldségeket és a csontokat kevés olajban meg is piríthatjuk, mielőtt a sülthez adjuk. Ha ropogósan szeretjük: A kész sült bőrös felét kenjük meg kevés sós vízzel, majd rácsra helyezve, toljuk be a sütőbe, és a sütő grillje alatt grillezzük kb. 5 percig. A mártást, ha túl zsíros, le is zsírtalaníthatjuk. Ha a mártás nem elég sűrű, főzzük fel és sűrítsük be kevés vajjal elkevert liszttel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát meghámozzuk, présen átnyomjuk, sóval, borssal, köménnyel és paprikával elkeverjük. A sültnek a húsos részét bekenjük a fűszeres fokhagymával, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe tesszük. Hozzáöntünk kb. 250 ml fövő vizet.
  2. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 percig pároljuk.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát, zellert és hagymát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A pórét hosszában kettévágjuk, majd durva darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A csontokat apróbb darabokra vágjuk.
  4. A húst kivesszük a sütőből, bőrös felével felfelé egy lapítóra helyezzük, és éles késsel sűrűn egymás mellett párhuzamosan, egyszer hosszában, egyszer széltében bevágjuk nem túl melyen a bőrt.
  5. A húst a bőrös felével felfelé visszahelyezzük a tepsibe. A zöldségeket, a csontokat és a petrezselymet a hús köré szórjuk, visszatoljuk a sütőbe, és további 120 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal. Ha szükséges, öntsünk még hozzá forró vizet.
  6. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 10 percig pihentetjük.
  7. A mártást sűrű szitán átszűrjük, a zöldségeket átpasszírozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 767
elküldve: 2
receptkönyvben: 103
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségekkel sült sertés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

555
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
sertéshús 1.2 kg
vöröshagyma 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
zeller 0.25 közepes db
póréhagyma 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
petrezselyem 2 szál
sertéscsont 500 g
víz 250 ml