Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis töltött savanyú káposzta

Chilis töltött savanyú káposzta
Chilis töltött savanyú káposzta
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit eltér a hagyományos töltött káposztától, mi így szeretjük, egy TV-műsorban hallottam, hogy a tojásokat jobb felverni, mielőtt a töltelékbe keverjük, ezért megpróbáltam, és szerintem is így lazább a töltelék. Lernibe sütve-főzve (nem igazán tudom ilyenkor hogyan értelmezzük, végül is fől) még zamatosabb, valamint szerintem a rántás sem szükséges.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megfőzzük, leszűrjük, a tojásokat villával fölverjük, a fokhagymát összezúzzuk, majd a húshoz adjuk. Fűszerezzük, jól összekeverjük.
  2. A káposztaleveleket megtöltjük (ami megmarad, apróra vágjuk), egy megfelelő tűzálló edénybe belerakjuk, öntünk rá vizet, hogy bőven ellepje, egy kevés törött paprikát szórunk a tetejére, és ételizesitőt.
  3. Majd lefedjük, és sütőben főzzük-sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 335
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött káposzta másként, egyszerű töltött savanyú káposztalevelek

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

795
káposztalevél 2 kg
darált sertéshús 1 kg
rizs 1 bögre
fokhagyma 1 gerezd
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint