r
Nosalty Logó

Töltött kelkáposzta zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Töltött kelkáposzta zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Batyuk

Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Batyuk

Összesen 2034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltelék

Batyuk

Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2232.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    859 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3749 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 2034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    526 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Batyuk

Elkészítés

Töltelék

  1. A rizst másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük. (körülbelül 4 dl)
  2. Apróra vágjuk a hagymát, és a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sertéshúst. Fűszerezzük sóval, borssal és római köménnyel.
  3. Amikor a hús kifehéredett, és néhány perce már rotyog, hozzáadjuk a megfőtt rizst. (Ha az még nem puhult meg teljesen, adunk az egészhez egy pici vizet és addig főzzük míg felszívja a rizs a vizet.) Jól összeforgatjuk az egészet, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is, ezzel is elkavarjuk.

Batyuk

  1. Amíg a tölteléket készítjük érdemes felrakni vizet egy nagyobb fazékban a káposzta leveleinek. A káposzta leveleket megmossuk és a vastagabb részeket eltávolítjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük őket néhány percre.
  2. Előkészítünk egy tetszőleges tepsit, a szalonna szeletekkel kizsírozzuk.
  3. Az előfőzött káposztaleveleket megtöltjük a töltelékkel és szépen a tepsibe rendezzük, majd tetszés szerint a többi hozzávalót is mellé pakoljuk. A lényeg, hogy a füstölt szalonna szeletek kerüljenek a batyuk tetejére. Így finom, ropogósra sülnek, és az ízük átjárja a tölteléket is.
  4. Ezután betoljuk a sütőbe és közepes lángon addig sütjük, míg a szalonnák megpirulnak. (Nekem ez majdnem egy óra volt, de szerintem sütőtől is függ.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28-30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5041
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos rakott kelnek indult, a végeredmény végül valami más lett. :)

Hozzávalók

Töltelék

Batyuk

Címlapról ajánljuk

További cikkek