Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésborda Budapest módra Gabystól

Sertésborda Budapest módra Gabystól
Sertésborda Budapest módra Gabystól
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában a méltatlanul elfeledett régi főztjeimet szedem sorba. Ez is közéjük tartozik. Bár állni kell mellette, de mivel a hozzávalókat adagolni kell, közben keverek-kavarok, észre se veszem, mennyi idő telt el a főzőcskézés közben.

Gyorsan készen van, kiadós és laktató étel. Ha a raguból marad, krumplipürével tálalva is megállja a helyét. Fejenként 1-2 szelet hús elég, sajnos ezt az új típusú hozzávalók megadásánál már nem lehet így beírni. Saccoltam a húsmennyiséget és a sütési időt is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként kiváló a rizs (egy kis kukoricával megbolondítva), sült krumpli, és ha van időnk elkészíteni: a krokett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kb. ujjnyi vastagságú karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, besózzuk.
  2. A gombát megpucoljuk, átöblítjük, szeletekre vágjuk.
  3. A hagymát, tv paprikát felkockázzuk, a csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk.
  4. A paradicsom csumáját kivágjuk, héját lehúzzuk, felkockázzuk.
  5. A fokhagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, vagy fokhagymapréselőn átnyomjuk.
  6. Kevés zsíron a hússzeletek (adagoljuk a zsírt, ahogy fogy, ne tegyük bele az összeset, kb-i. mennyiséget adtam meg) mindkét oldalát megsütjük. Oldalanként kb. 2-3 perc. Jénaiba szedjük, lefedjük, melegen tartjuk.
  7. A visszamaradt zsírba beletesszük a bacont, közepes lángon kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a fenti sorrendben a többi hozzávalót. 2-3 percenként adagoljuk a hozzávalókat. Víz nem kell bele! Az összetevők és a paradicsom leve adja a szaftot. 
  8. Ha a máj is átpirult, tegyük bele a pirospaprikát, fokhagymát, sót, borsot, és 1-2 percig kavargatva főzzük össze. Készen vagyunk, zárjuk el a gázt.
  9. Közben a zöldborsót mikróban 3 perc alatt lefedve pároljuk meg (vagy sós vízben pár perc alatt puhára pároljuk, leszűrjük). Keverjük hozzá a raguhoz.
  10. Tálalásnál a húsra rakjuk a ragut, mellé a köretet.
  11. Jó étvágyat:)
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 25 410
elküldve: 2
receptkönyvben: 208
elkészítve: 16/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás-borsós-csirkemájas sertésragu, májas sertésragu zöldborsóval-gombával, sertésragu

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-09-13 08:34

Gabys!

Meddig nő egy kamasz fiú?????
Meddig mondja éhes vagyok, és azt leginkább a húson érti??
Nem baj, nem azért kérdem, csak hogy még meddig számoljak vele, mert a nagyfiam húst hússal enne, míg a világ és még két nap!! :D
Mi is szeretjük a lánnyal és az apjával, na de Ő??
Szerencsére változatos lehet mellé a köret, és annyira, hogy a salátákat is ezerrel variálllhatom, ami nem csak finom, látványos, hanem egészséges is, de hús, na az kell, saláta ide vagy oda.. :)
Éva-A.

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-09-16 12:35

Jót mosolyogtam a kérdéseden Anyócám:) Egy ideig nő csak a kamaszfiú, nálunk nincsenek már kamaszok -a legkisebb fiam is 25-, de ettől függetlenül, nálunk is hús- a hússal. Azért variálok én is gyakran, kavarom tészta, főzelék, vagy a holnap épp megjelenő töltött cukkinivel a menüt. Van benne hús, de pénztárcakímélő:) Egy biztos, egyszer volt nálunk ebédre csak rántott karfiol körettel, amit szívesen megettek, aztán közölték, ok. ez jó volt, rántott húsit is csináltál??? Hát ez van nálunk is Anyócám, nem vegák, az egyszer fix:) Szép hetet Neked! :) Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-09-16 12:42

Kedves Gabys!

Elsőnek azzal hitegettek, hogy csak addig van hatalmas étvágy, ameddig 21 éves nem lesz, addig nő is magasságilag is, ...na mondom, akkor az még kissé messzebb van, most lesz 19. éves decemberben, addig gatyát felkötni!!! , nekem persze!!!, ...kérdés: etetni vagy ruházni? :) :)

De ezek szerint, na szóval, hát az etetés az ( is ), marad :D,- csak megoldásokkal, variálásokkal, - várom azt a cukkinis megoldást is. :) :)

Szép napot!

Éva-Anyóca

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-09-16 12:53

Áhhhhhh, ilyennel engem is hitegettek:DDDD De mára már tudom, hogy nem igaz:) Én is sokszor feltettem a kérdést 3 gyerek esetében etetni vagy ruházni..de, mindkettőt kellett persze, + még a tanulás. Szóval van teher az emberen, de megéri:) A cukkinisat pedig a fiúk nagyon szeretik velem együtt, érdemes lesz kipróbálni:) Hajrá Anyóca:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-09-18 08:09

Kedves Gabys!

Igazad van: etetni-ruházni + tanulás!!!!!!!!!!!!!!!!!

Varázsolni tanulok manapság, ez az igazság, na nem azért, hogy Harry Potter lehessek,...nem, hanem egy anya, aki a fenti hármat két gyereknél,( lány és fiú ), meg tudja valósítani!!! Na és azUramat se hagyjam ki!!!! :D

Köszönöm a biztatást, rám fér, néha feladni gondolom, de ilyenkor mindig erőre kapok,..köszönöm. :)

Szép napos napot kívánok mára!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-09-13 08:31

Én már kezdő nekifutásnak, kétféle burgonyával indultam a hús mellé, püré és sült, mondhatom, bevált a recept, jó hogy mentve, fog még készülni, / szeretjük ezt a húst, csak az árát nem :( , de a többi finom és jó hús alapanyag se olcsóbb :( / , de ha olyan megoldás lesz, majd kipróbáljuk csirkéből is. :)

Nagyon szép hétvégét!
Éva-Anyóca

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-09-05 14:11

Nagyon klassz reci ez Gabika! Meg csirkebol is eltudom kepzelni, de persze igy ahogy van tokeletes!!
Koszi,
Puszi, Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-09-05 19:32

Itthon ez egy bevált receptem. Persze nagyon finom csirke vagy pulykamellből is. Ki mit szeret:) Puszim:) G

813
sertés rövidkaraj 70 dkg
mangalica zsír 3 ek
bacon 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
tv paprika 1 db
gomba 30 dkg
paradicsom 1 nagy db
csirkemáj 25 dkg
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 20 dkg