Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-padlizsános bulgur

Paradicsomos-padlizsános bulgur
Paradicsomos-padlizsános bulgur
65 perc / főzés: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az ősz, a hűvös idő, és le kellett szednem a kertben az utolsó padlizsánokat, paradicsomokat is. Ezért előszedtem egy régi, kedves húsmentes receptet.

hozzávalók / 4 adag

A bulgurhoz

Az öntethez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt a vajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, majd 5-10 perc kevergetve, főzés után levesszük a tűzről, és fedő alatt tovább puhítjuk, és hűlni hagyjuk. (Ezt a műveletet akár órákkal a többi előtt elvégezhetjük, csak a javára válik.)
  2. A bazsalikom leveleit apróra vágjuk, a joghurttal összekeverjük, kissé sózzuk, borsozzuk, és behűtjük.
  3. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágott padlizsánt az olajon, kis lángon kevergetve kb. 20 percig pároljuk. A puha bulgurt kissé elmorzsoljuk, majd a párolt padlizsánnal, a kockákra vágott paradicsommal, a petrezselyemmel, a tejszínnel (vagy tejföllel) összekeverjük, és megsózzuk, fűszerezzük.
  4. A masszát vékonyan kivajazott, magas falú tűzálló tálba töltjük, a tetejét megszórjuk sajttal, és hideg sütőbe toljuk. Közepes lánggal megsütjük.
  5. A bazsalikomos joghurtot külön kínáljuk hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 648
elküldve: 10
receptkönyvben: 237
elkészítve: 18/22
Facebookon megjelent: -

szakács

InCordeSolis

Mióta szakács: 2011.10.08.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsános bulgur sütőben sütve, padlizsános egytálétel bulgurból

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzzsancs
zsuzzsancs Mon, 2015-03-23 15:16

Elkészítettem. Valami isteni lett. Én tejszín helyett kókusztejet öntöttem bele. Nagyon finom krémes lett. Hamarosan ismétlés! :-)
Köszönöm a receptet!

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Sun, 2012-07-08 11:59

Eddig még csak szemeztem vele, de szerdán, s ma vasárnapi ebédnek ismételten elkészítettem ezt a bulguros receptet. ISTENI FINOM! (Kétévesem is dícsérte, s jóízűen falatozta -- másodjára, hogy a padlizsánt kisebbre vágtam, már azt is megette örömmel.)
Mivel mi köretként ettük, így ez az adag nyolc főre is elég lenne. (Előre látóan féladagot csináltam.)
Köszönet a receptért! KOrsi

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Sun, 2011-10-23 08:11

Bocsátan, hogy én válaszolok, de mikor megláttam, hogy újabb bulguros recept került fel, gyorsan el kellett olvasnom --aztán láttam Ilona kérdését is.
Ilona, ha rákattintasz magára a kékkel szedett bulgur szóra, ott olvashatod, hogy ez egy tört búza. Araboktól származó finom eledel. Találsz jópár receptet még vele. Én csak ajánlani tudom! KOrsi

613
bulgur 250 g
vaj 4 dkg
víz 7 dl
padlizsán 500 g
paradicsom 250 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 5 ek
főzőtejszín 1 dl
sajt 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
bazsalikom 0.25 csokor
joghurt 2.5 dl
bors 0 ízlés szerint