r
Nosalty Logó

Paradicsomos-padlizsános bulgur

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
InCordeSolis
Paradicsomos-padlizsános bulgur
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 2452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

Összesen 102 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4575.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1188 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    874 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    4097 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    4382 micro
Összesen 2452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A bulgurhoz

Az öntethez

Elkészítés

A bulgurhoz

  1. A bulgurt a vajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, majd 5-10 perc kevergetve, főzés után levesszük a tűzről, és fedő alatt tovább puhítjuk, és hűlni hagyjuk. (Ezt a műveletet akár órákkal a többi előtt elvégezhetjük, csak a javára válik.)
  2. A bazsalikom leveleit apróra vágjuk, a joghurttal összekeverjük, kissé sózzuk, borsozzuk, és behűtjük.
  3. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágott padlizsánt az olajon, kis lángon kevergetve kb. 20 percig pároljuk. A puha bulgurt kissé elmorzsoljuk, majd a párolt padlizsánnal, a kockákra vágott paradicsommal, a petrezselyemmel, a tejszínnel (vagy tejföllel) összekeverjük, és megsózzuk, fűszerezzük.
  4. A masszát vékonyan kivajazott, magas falú tűzálló tálba töltjük, a tetejét megszórjuk sajttal, és hideg sütőbe toljuk. Közepes lánggal megsütjük.
  5. A bazsalikomos joghurtot külön kínáljuk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 15260
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-padlizsános bulgur
InCordeSolis 8 recept

Itt az ősz, a hűvös idő, és le kellett szednem a kertben az utolsó padlizsánokat, paradicsomokat is. Ezért előszedtem egy régi, kedves húsmentes receptet.

Hozzávalók

A bulgurhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?