Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos fűszeres karaj

Paradicsomos fűszeres karaj
Paradicsomos fűszeres karaj
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy főzőműsor receptjét módosítottam, szerintem így finomabb is lett. Intenzív, fűszeres ízű. A fahéjtól nem kell félni, nem lesz tőle édes, de pikánsabbá, kicsit indiaiassá teszi a szószt. A koriandermaggal óvatosan bánjunk, mert egy nagyon jellegzetes és intenzív fűszer. A szerecsendió elhanyagolható, helyette kísérletezhetünk más fűszerrel, esetleg római köménnyel. Egy ember szerintem simán megesz 2 szelet húst, úgyhogy a recept két főre van tervezve, e szerint szorozzuk fel vagy le a dolgokat.
Az alapléből meg a paradicsomszószból lehet picit többet használni, ha úgy érezzük, mert sütés közben elpárolog, és ha kilóg a hús, akkor kicsit kiszáradhat.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a hagymát, fokhagymát. A hagymát félbe, majd szeletekbe, a fokhagymát vékony szeletekbe vágjuk. A sajtot (használhatunk különlegesebb, pl. cheddar sajtot is) lereszeljük. A paradicsomot felkockázzuk. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Fogunk egy nagyobb serpenyőt, és felforrósítjuk. Ha elég meleg már (kezünket a serpenyő fölé téve ellenőrizzük) beleöntünk egy kevés olívaolajat, és belefektetjük a hússzeleteket. Pörc anyagot képezünk rá, nem mozgatjuk a hússzeleteket, hagyjuk őket pirulni egy pár percig, majd megforgatjuk. Kb. egy 10 percig pirítjuk a húsokat, majd kivesszük a serpenyőből.
  3. Hozzáöntünk a serpenyőhöz még egy kis olívaolajat, majd megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Az elején rászórunk egy kis sót, hogy levet engedjen, így nem fog odaégni.
  4. Levesszük a tűzről, megszórjuk a fűszerekkel, majd visszatesszük a lángra, és jól összekeverjük.
  5. Felöntjük a paradicsomszósszal és az alaplével. (Én zöldség alaplét használtam, de pl. csirkehús alaplé is jó, vagy végső esetben lefőzünk egy kockát, és azzal öntjük föl.) Beleszórjuk a sajtot is, és ezzel együtt is jól összekeverjük.
  6. Visszahelyezzük a húst, kicsit összeforraljuk, majd így ahogy van, mehet be a sütőbe. 200 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 368
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szega

Mióta szakács: 2014.08.14.
16 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomszószos sertéskaraj, paradicsomos sertéskaraj, paradicsomos-fűszeres sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

920
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
trappista sajt 20 dkg
paradicsom 1 nagy db
sertés rövidkaraj 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
provence-i fűszerkeverék 2 kávéskanál
koriandermag 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
szerecsendió 2 csipet
paradicsomszósz 2 dl
zöldség alaplé 2 dl