Nosalty Logó

Paradicsomos fűszeres karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szega
Paradicsomos fűszeres karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 920 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1839 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    16211 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 920 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1427 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    2907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    935.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    32421 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1839 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2203 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a hagymát, fokhagymát. A hagymát félbe, majd szeletekbe, a fokhagymát vékony szeletekbe vágjuk. A sajtot (használhatunk különlegesebb, pl. cheddar sajtot is) lereszeljük. A paradicsomot felkockázzuk. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Fogunk egy nagyobb serpenyőt, és felforrósítjuk. Ha elég meleg már (kezünket a serpenyő fölé téve ellenőrizzük) beleöntünk egy kevés olívaolajat, és belefektetjük a hússzeleteket. Pörc anyagot képezünk rá, nem mozgatjuk a hússzeleteket, hagyjuk őket pirulni egy pár percig, majd megforgatjuk. Kb. egy 10 percig pirítjuk a húsokat, majd kivesszük a serpenyőből.
  3. Hozzáöntünk a serpenyőhöz még egy kis olívaolajat, majd megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Az elején rászórunk egy kis sót, hogy levet engedjen, így nem fog odaégni.
  4. Levesszük a tűzről, megszórjuk a fűszerekkel, majd visszatesszük a lángra, és jól összekeverjük.
  5. Felöntjük a paradicsomszósszal és az alaplével. (Én zöldség alaplét használtam, de pl. csirkehús alaplé is jó, vagy végső esetben lefőzünk egy kockát, és azzal öntjük föl.) Beleszórjuk a sajtot is, és ezzel együtt is jól összekeverjük.
  6. Visszahelyezzük a húst, kicsit összeforraljuk, majd így ahogy van, mehet be a sütőbe. 200 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 11081
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy főzőműsor receptjét módosítottam, szerintem így finomabb is lett. Intenzív, fűszeres ízű. A fahéjtól nem kell félni, nem lesz tőle édes, de pikánsabbá, kicsit indiaiassá teszi a szószt. A koriandermaggal óvatosan bánjunk, mert egy nagyon jellegzetes és intenzív fűszer. A szerecsendió elhanyagolható, helyette kísérletezhetünk más fűszerrel, esetleg római köménnyel. Egy ember szerintem simán megesz 2 szelet húst, úgyhogy a recept két főre van tervezve, e szerint szorozzuk fel vagy le a dolgokat. Az alapléből meg a paradicsomszószból lehet picit többet használni, ha úgy érezzük, mert sütés közben elpárolog, és ha kilóg a hús, akkor kicsit kiszáradhat.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek