r
Nosalty Logó

Fűszeres vasalt csirkecomb pirított burgonyával és mártogatóval

bonbonka
Fűszeres vasalt csirkecomb pirított burgonyával és mártogatóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz:

A burgonyához:

A mártogatóhoz:

543
Kalória
25.7g
Fehérje
28.6g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
240.1g
Víz
125.8g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz:

A burgonyához:

A mártogatóhoz:

Összesen 543 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz:

A burgonyához:

A mártogatóhoz:

Összesen 2170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz:

A burgonyához:

A mártogatóhoz:

Összesen 107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 543 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6409.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    4420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    960.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

A húshoz:

  1. Az olívaolajat elkeverjük a fűszerekkel és a sóval, alaposan megforgatjuk benne a csirkecombfiléket. Legalább két órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára benne hagyjuk.
  2. Sütéskor egy teflonserpenyőbe tesszük a húst (én nem szoktam pluszban olajat tenni alá, elég, ami a pácban van, de ha valaki kevésnek találja, természetesen lehet pótolni). Előveszünk egy, a serpenyő méretéhez passzoló ("beleillő") lábast vagy fazekat. Az alját vékonyan megolajozzuk, és bevonjuk alufóliával úgy, hogy egy kevés a lábas vagy fazék oldalára is kerüljön (erre azért van szükség, hogy ne süljön majd oda a hús a nehezékként használt edény aljához). Az edényt a húsra helyezzük, és nehezéket teszünk bele (ez lehet víz, jól lemosott és alufóliába csomagolt tégla, vagy bármi más, ami jó nehéz), és kis-közepes lángon sütni kezdjük. 40 percig sütjük, félidőben megfordítjuk (a sütési idő változhat, érdemes figyelni a húst, ha piros az alsó oldala, megfordíthatjuk). Ha elkészült, melegen tartjuk.

A burgonyához:

  1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben forrástól számított 5-6 percig főzzük. A főzési idő függ a burgonya típusától, figyelni kell, hogy puha legyen, de ne essen szét. Leszűrjük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és nagy lángon megpirítjuk rajta a burgonyát. Időnként megrázogatjuk, hogy minden oldala piruljon, de keverni nem szoktam, mert akkor könnyebben szétesik, ha netán kicsit túlfőztük.

A mártogatóhoz:

  1. A natúr joghurtot kikeverjük a megpucolt és lereszelt fokhagymával, a sóval, valamint a kaporral. Ha van rá mód, néhány órát hagyjuk a hűtőben összeérni.
  2. Ha mindennel elkészültünk, a húst a burgonyával és a mártogatóval tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p

Egy dunántúli étteremben találkoztam először ilyen módon elkészített étellel. Azóta már többször megsütöttem itthon csirkecombfiléből. A fűszerezése ízlés szerint variálható, mikor milyen hangulata van az embernek :) 

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek