Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres vasalt csirkecomb pirított burgonyával és mártogatóval

Fűszeres vasalt csirkecomb pirított burgonyával és mártogatóval
Fűszeres vasalt csirkecomb pirított burgonyával és mártogatóval
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy dunántúli étteremben találkoztam először ilyen módon elkészített étellel. Azóta már többször megsütöttem itthon csirkecombfiléből. A fűszerezése ízlés szerint variálható, mikor milyen hangulata van az embernek :) 

hozzávalók / 4 adag

A húshoz:

A burgonyához:

A mártogatóhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz:

  1. Az olívaolajat elkeverjük a fűszerekkel és a sóval, alaposan megforgatjuk benne a csirkecombfiléket. Legalább két órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára benne hagyjuk.
  2. Sütéskor egy teflonserpenyőbe tesszük a húst (én nem szoktam pluszban olajat tenni alá, elég, ami a pácban van, de ha valaki kevésnek találja, természetesen lehet pótolni). Előveszünk egy, a serpenyő méretéhez passzoló ("beleillő") lábast vagy fazekat. Az alját vékonyan megolajozzuk, és bevonjuk alufóliával úgy, hogy egy kevés a lábas vagy fazék oldalára is kerüljön (erre azért van szükség, hogy ne süljön majd oda a hús a nehezékként használt edény aljához). Az edényt a húsra helyezzük, és nehezéket teszünk bele (ez lehet víz, jól lemosott és alufóliába csomagolt tégla, vagy bármi más, ami jó nehéz), és kis-közepes lángon sütni kezdjük. 40 percig sütjük, félidőben megfordítjuk (a sütési idő változhat, érdemes figyelni a húst, ha piros az alsó oldala, megfordíthatjuk). Ha elkészült, melegen tartjuk.

A burgonyához:

  1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben forrástól számított 5-6 percig főzzük. A főzési idő függ a burgonya típusától, figyelni kell, hogy puha legyen, de ne essen szét. Leszűrjük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és nagy lángon megpirítjuk rajta a burgonyát. Időnként megrázogatjuk, hogy minden oldala piruljon, de keverni nem szoktam, mert akkor könnyebben szétesik, ha netán kicsit túlfőztük.

A mártogatóhoz:

  1. A natúr joghurtot kikeverjük a megpucolt és lereszelt fokhagymával, a sóval, valamint a kaporral. Ha van rá mód, néhány órát hagyjuk a hűtőben összeérni.
  2. Ha mindennel elkészültünk, a húst a burgonyával és a mártogatóval tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 408
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

bonbonka

Mióta szakács: 2020.04.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vasalt csirke joghurtos mártogatóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

543
csirkecomb 4 db
olívaolaj 4 ek
provence-i fűszerkeverék 2 teáskanál
római kömény 1 kávéskanál
füstölt pirospaprika 1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
1 teáskanál
burgonya 80 dkg
olívaolaj 3 ek
1 kávéskanál
joghurt 150 g
fokhagyma 2 gerezd
kapor 1 teáskanál
1 csipet