Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-kurkumás csirkecomb

Tejszínes-kurkumás csirkecomb
Tejszínes-kurkumás csirkecomb
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sok hozzávaló okán bonyolultnak tűnő, ámde egyszerű étel, hamar kedvenccé válhat a fűszeres ételeket kedvelők körében. Köretként rizst adhatunk mellé, de burgonyapürével is finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kellemes vasárnapi ebéd lehet, mi könnyű rosé bort fogyasztunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A koriandert, gyömbért, sót összekeverjük, vele a húst alaposan bedörzsöljük. Egy lábasban (mélyebb serpenyőben) a 3 kanálnyi étolajon a combokat minden oldalukon barnára pirítjuk (először a bőrével lefelé). A húst az edényből kiszedjük, félretesszük.
  2. A hátramaradt olajban a pörkanyagot felkaparjuk, de benne hagyjuk! Az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a reszelt citromhéjat az olajhoz adjuk, pár percig pároljuk.
  3. Hozzáöntjük a kókusztejet, a kurkumát, mustárt és a citromlevet, tejszínt, és lassú tűzön összefőzzük.
  4. Botturmixszal mártássá dolgozzuk. Megkóstoljuk, és ízlés szerint édesíthetjük is kevés barna cukorral.
  5. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, a csirkecombokat a bőrükkel fölfelé belehelyezzük. Megszórjuk a chilipehellyel, kevés őrölt borssal, és a mártást ráöntjük. Fóliával letakarva, 140-150 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 709
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Robág Etnel

Mióta szakács: 2011.06.15.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sárga pipi, csirke curry, tejszínes kurkumás csirkecomb tepsiben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

950
koriandermag 1 kávéskanál
gyömbérpor 1 kávéskanál
2 kávéskanál
csirkecomb 8 db
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
citromhéj 0.5 teáskanál
kókusztej 5 dl
kurkuma 2 kávéskanál
mustár 1 teáskanál
citromlé 1 ek
főzőtejszín 2 dl
chilipehely 1 kávéskanál
fekete bors 1 csipet