r
Nosalty Logó

Paradicsomos csirkemell salátaágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
J.K.
Paradicsomos csirkemell salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 896 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1787 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    2195 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    26719 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 896 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5437.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    2391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1509.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    484 micro
  • β-karotin
    4389 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    53438 micro
  • Lut-zea
    1688 micro
Összesen 1787 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2762 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, 1 ek repceolajat teszünk alá, fűszerezzük (Pl. só, bors, majoranna, kakukkfű), és puhára pároljuk.
  2. Hozzáöntünk fél evőkanál szójaszószt, és kb. 1 percig pároljuk.
  3. Ráöntjük a 100 g paradicsompürét, és további 1 percig pároljuk a csirkét. Ha szezon van, akkor6-8 leforrázot és hámozott paradicsomot is használhatunk. Ezt addig kell főzni a csirkével, amíg már nem darabos.
  4. Megmossuk, megszárítjuk a zöldségeket, feldaraboljuk őket, és összekeverjük 1 ek balzsamecettel, 2 ek repceolajjal, borssal és oregánóval.
  5. Felvágjuk a camembert sajtot.
  6. Felszeleteljük a kenyeret, és betesszük a sütőbe kb. 10 percre.
  7. Tálaláskor kimerjük a salátát, a tetejére öntjük a csirkemellet, köré rakosgatjuk a sajtot, a tányér mellé pedig a kétszersültet (hogy ne ázzon el).
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13175
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Ajánló

Ha nem eszünk hozzá sok kétszersültet, és azt is teljes kiőrlésű kenyérből készítjük, akkor a fogyókúrába is belefér.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csak hogy ne mindig Caesar salátát együnk, egy kis távol-keleti-olasz-francia pikáns mix. A sűrített paradicsomot nem preferálom, de az olasz paradicsompürét már igen, amiben csak hámozott paradicsom, só és citromsav van. Persze a legjobb a rendes paradicsom, de az tavaszal még halízű. A repceolaj pedig azért került bele, mert az itteni olívaolaj nagyon keserű. A helyiek még arról is meg vannak győződve, hogy a repceolaj sokkal egészségesebb, mint az olíva, több benne az omega 3 zsírsav és ... a többit nem jegyeztem meg, de 10 oldalas kiadványokban reklámozzák. A képen a sajt azért nem szerepel, mert az azzal készült fotók nem lettek olyan jók.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.