r
Nosalty Logó

Tex-Mex csirkesaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boribon
Tex-Mex csirkesaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 560 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1118 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1774 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 560 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2130 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    3547 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    4066 micro
Összesen 1118 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    237 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk a nem odavaló részektől, és csíkokra vágjuk. Sózzuk, és összekeverjük 1 ek olívaolajjal, őrölt római köménnyel, chiliporral és egycsipet barna cukorral. Ha van idő, állni hagyjuk a hűtőben.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk a legmagasabb hőfokon. Beleöntjük a csirkét úgy, hogy csak egy rétegben legyen, és kevergetve/rázogatva gyorsan megpirítjuk minden oldalon. Ha kész, félretesszük egy kis tálban.
  3. A maradék 2 ek olajból, a lime reszelt héjából és levéből, köményből és 1-2 csepp Tabascoból öntetet készítünk egy kézi habverő segítségével. Tabasco helyett használhatunk chiliport is. Enyhén sózzuk.
  4. Egy salátás tálban óvatosan összekeverjük az öntettel a leveleket, a félbe/negyedbe vágott paradicsomot, a karikázott hagymát (zölddel együtt), szeletelt avokádót, a babot és a kukoricát és az apróra vágott koriander leveleket.
  5. Szétosztjuk a tányérokon, rátesszük a csirkekockákat, és még rácsöpögethetünk egy kis öntetet.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29931
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Ajánló

Egy pohár könnyed fehérborral (nálam most pl. Pinot Grigio) nagyon kellemes nyáresti vacsora, de előételnek is kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tex-Mex csirkesaláta
Boribon 21 recept

A recept eredeti neve dél-nyugati saláta, ami az USA dél-nyugati államaira utal Texastól Kaliforniáig. Itt a konyhán erősen érződik a mexikói hatás, hiszen egy időben Mexikóhoz tartoztak. Részben a hozzávalókban, pl. fekete bab, kukorica, avokádó, részben pedig a fűszerezésen: kömény, chili, lime és koriander levél. A végeredmény egy csodás íz- és színkavalkád, ezért szeretem én annyira a mexikói konyhát. A hozzávalók mennyisége -mint minden salátánál- csak hozzávetőleges, ízlés szerint változtatható. A mennyiség attól is függ, hogy főételként vagy előételként tálaljuk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek