Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás-szalonnás lepény

Paprikás-szalonnás lepény
Paprikás-szalonnás lepény
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szalonnát, paprikát, sajtot mással is lehet helyettesíteni, ami a család kedvence akár. Azokkal a hozzávalókkal kell óvatosan bánni, amik túl nedvesek, mivel elnehezül a tészta, és nem sül meg. Nálam ez a konzerv kukorica volt. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk.
  2. A paprikát kisebb csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjük őket.
  3. Elsőként a "szilárd" részt álltítjuk össze: a lisztet a fűszerekkel, sütőporral, cukorral összekeverjük. (A pirospaprikával óvatosan kell bánni, mert csak a folyadék hozzáadása után látszik, hogy mennyi is van benne, és könnyű elsokallni.)
  4. Másik edényben a "folyékony" rész jön. A tojást az olajjal és a tejjel elkeverjük.
  5. Ezután a két részt összekeverjük, és belekockázzuk a hagymát. Kicsit folyós lesz, nem kell  megijedni, úgy a jó.
  6. Egy sütőformát (az én esetemben egy gyümölcstortaformát) kikenünk vajjal, majd megszórunk morzsával, beleöntjük a tésztát, rátesszük a sajtos paprikát, majd a pirított szalonnát, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 567
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kömény

Mióta szakács: 2012.04.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás pite, hagymás lepény, paprikás hagymás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

814
füstölt szalonna 20 dkg
sajt 10 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 2.5 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
oregánó 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek