r
Nosalty Logó

Karamellizált salottás-répás galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Karamellizált salottás-répás galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1622 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1622 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 1622 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 1622 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    431 micro
  • β-karotin
    1056 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sót, és a kockázott hideg vegán vajat egy késes aprítóban pár forgatással összedolgozzuk, majd kanalanként hozzáadjuk a vizet, és ezzel is tovább forgatjuk. Meglehet, hogy több vagy kevesebb víz kell hozzá, figyeljük a tészta állagát ne legyen túl vizes. A tésztát még ebben a kis morzsás állapotában egy munkafelületre borítjuk, és kézzel golyóba gyúrjuk. Így tesszük hűtőbe, ameddig a zöldségeket elkészítjük. Vegyük ki egy 5-10 perccel korábban, mielőtt nyújtanánk!

A töltelékhez

  1. A pucolt felezett salottát (ha nagyobbak akkor szeleteljük) lapos felével lefelé egy olívaolajjal kikent serpenyőbe rakjuk, sózzuk, egy kanál mézzel és balzsamecettel megcsorgatjuk, majd pár perc alatt karamellizáljuk. Mozgassuk, ne ragadjon le.
  2. A répát pucolóval vékony csíkokba szeljük, és a hagymához hasonlóan karamellizáljuk.
  3. A tésztát két sütőpapír között kb. 25-27 cm-es körré nyújtjuk, folyamatosan forgatjuk, és ha kell a széleit kézzel egyengetjük. A felső papírt lehúzzuk.
  4. A sült répával megágyazunk a tészta közepén úgy, hogy a tészta végeiből kihagyunk egy-két centit. Aztán a répára halmozzuk körkörösen a hagymát. A tészta széleit vagy a sütőpapír segítségével, vagy egy tésztavágó alácsúsztatásával körben felhajtogatjuk.
  5. A tészta széleit megkenjük olívaolajjal, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy 30 percre sülni, vagy ameddig a tészta széle egy kis színt kap.
  6. Melegen, hidegen jó, salátát adhatunk mellé, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 752
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is szerettem volna egy sós galette-et készíteni, aztán lett belőle ez az átmenetet képező, karamellizált zöldségekkel töltött finomság, hát, ezt mindenképpen ki kell próbálnotok, nagyon addiktívra sikeredett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...