r
Nosalty Logó

Sonkás-újhagymás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Sonkás-újhagymás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2860 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6909.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    4280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    589 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    470 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3283 micro
Összesen 2860 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, sózzuk, hozzáadunk annyi a hideg vizet, hogy összeálljon a tészta. Összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetés után a tésztával kibéleljük a piteformát. Szárazbabbal vakon elősütjük. Sütőpapírt helyezünk a tésztára, ráöntjük a babot így sütjük 15 percig. Leemeljük róla a sütőpapírt a babbal.

A töltelékhez

  1. A főtt tarját és az újhagymát felvágjuk. Összekeverjük a felvert tojással, a reszelt trappista sajttal, a tejföllel. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  2. A tölteléket ráöntjük az elősütött tésztára, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13989
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 25.

Ajánló

Bármilyen töltelékkel készíthető, gyors, egyszerű étel. Vendégváráshoz is kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-újhagymás pite
Nyuszikutya 51 recept

Sokszor készítek pitét, édesen és sósan is. Ez egy szombati gyors ebéd volt. A hozzávalók a hűtőből adottak voltak.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek