r
Nosalty Logó

Pangiallo Romano

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
Pangiallo Romano
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

pangiallo

mandulakéreg

ricottakrém

Összesen 837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

pangiallo

mandulakéreg

ricottakrém

Összesen 3347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

pangiallo

mandulakéreg

ricottakrém

Összesen 368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3964.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 3347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 368 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

pangiallo

mandulakéreg

ricottakrém

Elkészítés

pangiallo

  1. Melegítsük fel a mézet és egy narancs lereszelt héját egy serpenyőben, amíg folyékony lesz, majd a kandírozott gyümölcsöket is hozzáadhatjuk.
  2. Egy tálban keverjük össze a mézes alapot az apróra vágott csokoládéval, az előzőleg beáztatott mazsolával, az aprított magvakkal, kevés szerecsendióval és a kakaóval.
  3. A keveréket halmozzuk folpackra és formázzuk meg szalámi- vagy labdaformára. Csavarjuk fel szorosan, közben folyamatosan fomázgatva, majd tegyük hűtőbe dermedni. Legalább 4-5 óra kell neki, de akár érdemes egy éjszakára is bent hagyni.

mandulakéreg

  1. A mandulát sütőben megpirítjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A kidermesztett pangiallót megforgatjuk a mandulában, majd kettévágjuk, a feleket pedig srégen félbevágva tálaljuk.

ricottakrém

  1. Egy kis tálkában alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
  2. Tálaláskor két kanalat bevizezünk, és ezek segítségéével porciózzuk a krémet a pangiallo mellé.
  3. Tetszés szerint díszítjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1780
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pangiallo Romano
Olasz Gasztronómiai Világhét 12 recept

A Pangiallo Romano nagyon régi édesség, a Római Császárság idejéből származnak az első feljegyzések róla. Hagyományosan a téli napforduló idején készítették el, hogy újra előcsalogassák vele a napot, a jövő évi jó termés reményében. Eredetileg csak mézből és magvakból állt, a kakaó és a csokoládé csak később lett a recept része. Gyakran napsárga kérget is készítenek neki tojásból, lisztből és sáfrányból. Az Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából Mario Palermo, a Trattoria Toscana séfje egy sütés nélkül, pirítottmandula-kérges (így gluténmentes) verziót készített el, amit könnyed ricottakrémmel tálalt.

Hozzávalók

pangiallo

mandulakéreg

ricottakrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek