r
Nosalty Logó

Palacsintabatyu párolt gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Palacsintabatyu párolt gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához (10-12 db)

A palacsinta sütéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához (10-12 db)

A palacsinta sütéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához (10-12 db)

A palacsinta sütéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 1331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A palacsintához (10-12 db)

A palacsinta sütéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintához (10-12 db)

  1. A palacsintához a lisztet a cukorral összekeverjük. Egy külön tálba felverjük a tojást a sóval, és óvatosan hozzáöntjük a cukros lisztet. Ezután összekeverjük az olajjal és a felolvasztott vajjal, majd a narancs és citrom reszelt héjával. Ekkor elég sűrű tésztát kapunk.
  2. Elkezdünk adagolni hozzá annyi ásványvizet, hogy folyékony, de nem híg állagú tésztát kapjunk. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Majd utána egy kicsit kiolajozunk egy serpenyőt, de ne nagyon, ne legyen olajos a palacsintatészta, s szép, vékony palacsintákat sütünk.
  4. A töltelékhez az epreket négybe vágjuk, majd a fekete áfonyával, a cukorral és a vajjal feltesszük párolódni közepes lángon.
  5. mikor már az eper megpuhult - nem ment szét, hanem csak puha lett - hozzáadjuk a málnát is és kb. még 1 percig pároljuk, hogy a málna ne legyen pépes, hanem egészbe maradjon.
  6. Ekkor kiszedjük, a kieresztett levet a fazékban hagyjuk, és közepes lángon lekvárrá sűrítjük.
  7. A palacsintabatyut összeállítjuk. A palacsinták közepébe egyenként kb. 1-1,5 ek párolt gyümölcsöt teszünk, és felül összefogva, kis batyukat készítünk belőle. S összetűzzük vagy fogpiszkálóval vagy szárított vaníliarúddal, esetleg saslik fával.
  8. Tányérra tesszük, megszórjuk porcukorral, és a tányérra teszünk a saját levéből készült lekvárból, ebbe lehet mártogatni a palacsintafalatokat.
  • Tepsi mérete: palacsintasütő
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3468
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

Ma egy kicsit tovább gondoltam egy híres francia cukrász, Alain Ducasse egyik palacsintareceptjét. Ezt a könnyű ételt bármilyen évszakban el lehet készíteni aktuális gyümölcsökből, és különböző önteteket lehet hozzá használni. Legnagyobb örömömre, most a piros gyümölcsök időszaka van, így hát ebből készítettem palacsintabatyut, és a saját levéből adtam hozzá az öntetet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen letöltöttem a netről.

Hozzávalók

A palacsintához (10-12 db)

A palacsinta sütéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek