r
Nosalty Logó

Palacsintabatyu párolt gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Palacsintabatyu párolt gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához (10-12 db)

A palacsinta sütéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához (10-12 db)

A palacsinta sütéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához (10-12 db)

A palacsinta sütéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 1331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A palacsintához (10-12 db)

A palacsinta sütéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintához (10-12 db)

  1. A palacsintához a lisztet a cukorral összekeverjük. Egy külön tálba felverjük a tojást a sóval, és óvatosan hozzáöntjük a cukros lisztet. Ezután összekeverjük az olajjal és a felolvasztott vajjal, majd a narancs és citrom reszelt héjával. Ekkor elég sűrű tésztát kapunk.
  2. Elkezdünk adagolni hozzá annyi ásványvizet, hogy folyékony, de nem híg állagú tésztát kapjunk. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Majd utána egy kicsit kiolajozunk egy serpenyőt, de ne nagyon, ne legyen olajos a palacsintatészta, s szép, vékony palacsintákat sütünk.
  4. A töltelékhez az epreket négybe vágjuk, majd a fekete áfonyával, a cukorral és a vajjal feltesszük párolódni közepes lángon.
  5. mikor már az eper megpuhult - nem ment szét, hanem csak puha lett - hozzáadjuk a málnát is és kb. még 1 percig pároljuk, hogy a málna ne legyen pépes, hanem egészbe maradjon.
  6. Ekkor kiszedjük, a kieresztett levet a fazékban hagyjuk, és közepes lángon lekvárrá sűrítjük.
  7. A palacsintabatyut összeállítjuk. A palacsinták közepébe egyenként kb. 1-1,5 ek párolt gyümölcsöt teszünk, és felül összefogva, kis batyukat készítünk belőle. S összetűzzük vagy fogpiszkálóval vagy szárított vaníliarúddal, esetleg saslik fával.
  8. Tányérra tesszük, megszórjuk porcukorral, és a tányérra teszünk a saját levéből készült lekvárból, ebbe lehet mártogatni a palacsintafalatokat.
  • Tepsi mérete: palacsintasütő
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3464
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

Ma egy kicsit tovább gondoltam egy híres francia cukrász, Alain Ducasse egyik palacsintareceptjét. Ezt a könnyű ételt bármilyen évszakban el lehet készíteni aktuális gyümölcsökből, és különböző önteteket lehet hozzá használni. Legnagyobb örömömre, most a piros gyümölcsök időszaka van, így hát ebből készítettem palacsintabatyut, és a saját levéből adtam hozzá az öntetet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen letöltöttem a netről.

Hozzávalók

A palacsintához (10-12 db)

A palacsinta sütéséhez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!