r
Nosalty Logó

Pájsli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Pájsli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tüdőhöz

A mártáshoz

Összesen 483 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tüdőhöz

A mártáshoz

Összesen 2906 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tüdőhöz

A mártáshoz

Összesen 150 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 483 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9570.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    119 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    2740 mg
  • Nátrium
    5714 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 2906 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A tüdőhöz

A mártáshoz

Elkészítés

A tüdőhöz

  1. A belsőségeket és a húst megmossuk, feltesszük egészben (kivétel a lép, azt 1órányi főzés után tesszük bele) főzni a fűszerekkel együtt. Fedő alatt puhára főzzük, majd kivesszük a húsokat hűlni.
  2. Ha a húsok kihűltek, a tüdőből a hörgőket eltávolítjuk. A megtisztított húsokat vékonyra daraboljuk, és félretesszük.
  3. Lábosban a cukrot karamelizáljuk, aztán félrehúzzuk a tűzről. Beletesszük a zsírt, apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk. Ezután a lisztet is belekeverjük, és rántást készítünk belőle.
  4. A leszűrt hús főzőlevével felöntjük, ízesítjük mustárral, a citrom levével, sóval (ha szükséges). Kb. 15 percig főzzük.
  5. Végül beletesszük a húsokat és a tejfölt, és összefőzzük.
  • Elkészítettem: 33 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 44
  • 7 napos nézettség: 246
  • Össznézettség: 128805
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

 Knédlivel vagy zsemlegombóccal tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pájsli
Marcsisef 217 recept

Itt a disznóvágások ideje és nagyon sokan szeretik, el is készítik ezt a finom, régi sváb ételt. Nem kell azért disznólkodnunk, hogy hozzájussunk az alapanyagokhoz, hisz egy kis utánajárással mi is beszerezhetjük. Próbáljátok ki. Megéri!

Hozzávalók

A tüdőhöz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek