r
Nosalty Logó

Pájsli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Pájsli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tüdőhöz

A mártáshoz

Összesen 483 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tüdőhöz

A mártáshoz

Összesen 2906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tüdőhöz

A mártáshoz

Összesen 150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 483 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9570.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    119 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    2740 mg
  • Nátrium
    5714 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 2906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A tüdőhöz

A mártáshoz

Elkészítés

A tüdőhöz

  1. A belsőségeket és a húst megmossuk, feltesszük egészben (kivétel a lép, azt 1órányi főzés után tesszük bele) főzni a fűszerekkel együtt. Fedő alatt puhára főzzük, majd kivesszük a húsokat hűlni.
  2. Ha a húsok kihűltek, a tüdőből a hörgőket eltávolítjuk. A megtisztított húsokat vékonyra daraboljuk, és félretesszük.
  3. Lábosban a cukrot karamelizáljuk, aztán félrehúzzuk a tűzről. Beletesszük a zsírt, apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk. Ezután a lisztet is belekeverjük, és rántást készítünk belőle.
  4. A leszűrt hús főzőlevével felöntjük, ízesítjük mustárral, a citrom levével, sóval (ha szükséges). Kb. 15 percig főzzük.
  5. Végül beletesszük a húsokat és a tejfölt, és összefőzzük.
  • Elkészítettem: 33 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 147297
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

 Knédlivel vagy zsemlegombóccal tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Itt a disznóvágások ideje és nagyon sokan szeretik, el is készítik ezt a finom, régi sváb ételt. Nem kell azért disznólkodnunk, hogy hozzájussunk az alapanyagokhoz, hisz egy kis utánajárással mi is beszerezhetjük. Próbáljátok ki. Megéri!

Hozzávalók

A tüdőhöz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!