r
Nosalty Logó

Hagymás-tejfölös pájsli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Robág Etnel
Hagymás-tejfölös pájsli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2976 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 537 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    4918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7227.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    287 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    3281 mg
  • Nátrium
    2580 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1690.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    11905 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 2143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A többször átmosott tüdőt nagyobb darabokra vágjuk, feltesszük hideg vízben főni, hogy a víz nagyjából lepje el.
  2. Az első habot kanállal leszedjük, majd beletesszük a karikára vágott zöldségeket (répa, gyökér), a nagyobb darabokra vágott hagymát és a karikákra vágott citromot.
  3. Fűszerezzük sóval, babérlevéllel, majorannával, őrölt borssal.
  4. Lassú tűzön puhára főzzük (a tüdő "kimászik a fazékból"), majd leszűrjük.
  5. A tüdőt félretesszük hűlni, a zöldségeket leturmixoljuk kevés főzőlében. Visszatesszük takaréklángra.
  6. A tüdőt megtisztítjuk a vastagabb hörgőktől, és falatokra (csíkokra) vágjuk.
  7. Kanálnyi olajon a liszttel rántást készítünk, beletesszük a kristálycukrot, és kevergetve karamellizáljuk.
  8. Beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük kevés főzőlével.
  9. Adunk hozzá egy ek mustárt. Csomómentesre keverjük.
  10. A főzőlevet forrásig hevítjük, és berántjuk a híg rántással.
  11. Ha felbugyog, hozzáadjuk a tüdőt, és felforraljuk.
  12. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá, tetejére vékony citromkarikát teszünk.
  13. Köretnek leginkább zsemlegombócot ajánlok, de knédlivel is nagyon finom.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 127
  • Össznézettség: 17201
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Ajánló

Aki a becsináltakat, belsőségeket, illetve savanykás ízeket kedveli.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagymás-tejfölös pájsli
Robág Etnel 14 recept

Régen keresztyén családokban is kedvelt étel volt, mára már az izraeliták sem nagyon készítik. Babra munka a tüdővel való foglalatoskodás, de szerintem nagyon megéri!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.