r
Nosalty Logó

Hagymás-tejfölös pájsli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Robág Etnel
Hagymás-tejfölös pájsli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2976 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 537 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    4918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7227.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    287 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    3281 mg
  • Nátrium
    2580 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1690.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    11905 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 2143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A többször átmosott tüdőt nagyobb darabokra vágjuk, feltesszük hideg vízben főni, hogy a víz nagyjából lepje el.
  2. Az első habot kanállal leszedjük, majd beletesszük a karikára vágott zöldségeket (répa, gyökér), a nagyobb darabokra vágott hagymát és a karikákra vágott citromot.
  3. Fűszerezzük sóval, babérlevéllel, majorannával, őrölt borssal.
  4. Lassú tűzön puhára főzzük (a tüdő "kimászik a fazékból"), majd leszűrjük.
  5. A tüdőt félretesszük hűlni, a zöldségeket leturmixoljuk kevés főzőlében. Visszatesszük takaréklángra.
  6. A tüdőt megtisztítjuk a vastagabb hörgőktől, és falatokra (csíkokra) vágjuk.
  7. Kanálnyi olajon a liszttel rántást készítünk, beletesszük a kristálycukrot, és kevergetve karamellizáljuk.
  8. Beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük kevés főzőlével.
  9. Adunk hozzá egy ek mustárt. Csomómentesre keverjük.
  10. A főzőlevet forrásig hevítjük, és berántjuk a híg rántással.
  11. Ha felbugyog, hozzáadjuk a tüdőt, és felforraljuk.
  12. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá, tetejére vékony citromkarikát teszünk.
  13. Köretnek leginkább zsemlegombócot ajánlok, de knédlivel is nagyon finom.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 15995
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Ajánló

Aki a becsináltakat, belsőségeket, illetve savanykás ízeket kedveli.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagymás-tejfölös pájsli
Robág Etnel 14 recept

Régen keresztyén családokban is kedvelt étel volt, mára már az izraeliták sem nagyon készítik. Babra munka a tüdővel való foglalatoskodás, de szerintem nagyon megéri!

Hozzászólások

Lorka

Sertéstüd?b?l szerintem soha nem készítették zsidó konyhákban ;)

Törölt felhasználó

Marha tüd?vel való megvalósítást ismerek, de tejföllel ez nem zsidó recept, mivel a tejes és a zsíros (még ha kóser is a hús) egy id?ben való elfogyasztása szigorúan tilos.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek