r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta szaftosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Rakott savanyú káposzta szaftosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 4158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    287 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10847.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2124 mg
  • Nátrium
    6931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3450 micro
Összesen 4158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    152 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 137 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A húsos raguhoz

  1. A szalonnát felkockázzuk (a bőrkét tegyük félre), majd száraz serpenyőben megizzasztjuk és enyhén megpirítjuk (nem kell teljesen pörccé). Kihalásszuk a sült szalonnadarabokat és a zsír felét is félretesszük.
  2. A kisült zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, jöhet hozzá az aprított fokhagyma, amit 1-2 perc alatt lepirítunk. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és alaposan lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a fűszerekkel, majd elkeverjük.
  3. A serpenyőt visszatesszük a tűzre és jöhet bele a darált hús. Közepes lángon körülbelül 5-7 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és alacsony lángon, fedő alatt készre főzzük. Megkóstoljuk, és ha kell, sóval-borssal korrigáljuk.

A rizshez

  1. A rizst felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és a szalonna bőrkéjét, majd fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük. Ha már kész, a fedő alá egy tiszta konyharuhát teszünk, és így, lefedve hagyjuk, hogy kihűljön. Amikor ez megtörtént, kihalásszuk belőle a fűszereket és a bőrkét, majd villával fellazítjuk.

Az összeállításhoz

  1. Előveszünk egy közepes méretű tepsit vagy sütőedényt. A savanyú káposztát elkeverjük a sült szalonnával és a maradék zsírral.
  2. A sütőedény aljába tesszük a káposzta felét, majd arra a rizst, amire jöhet a darált hús, végül pedig a maradék savanyú káposzta. A rakottas tetejét bevonjuk a tejföllel, majd 180 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt összesütjük. A végén rá is piríthatunk a tetejére, hogy jól odapiruljon.
  3. Kissé hagyjuk hűlni, majd kockákban, további tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 168
  • 7 napos nézettség: 2927
  • Össznézettség: 7036
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott savanyú káposzta szaftosan
Lakos Benedek 384 recept

A savanyú káposzta nemcsak egy vitaminbomba, de egyben egy aduász is: a konyhában rengeteg módon felhasználhatjuk. A belőle készített rakottas igazi magyaros nagyágyú: fűszeres darált hússal, puhára párolt rizzsel és sült szalonnadarabokkal csábít evésre a tányérról.

Hozzávalók

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...