Rakott savanyú káposzta szaftosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húsos raguhoz
-
13g kenyérszalonna87 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
13g alaplé1 kcal
A rizshez
-
25g rizs90 kcal
-
38g víz0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
-
113g savanyú káposzta21 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
520
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húsos raguhoz
-
100g kenyérszalonna697 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
13 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
11 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g alaplé7 kcal
A rizshez
-
200g rizs716 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
-
900g savanyú káposzta171 kcal
-
800g tejföl1584 kcal
Összesen
4158
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húsos raguhoz
-
3.3g kenyérszalonna23 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.5g sűrített paradicsom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16.5g darált sertéshús30 kcal
-
3.3g alaplé0 kcal
A rizshez
-
6.6g rizs24 kcal
-
9.9g víz0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
-
29.8g savanyú káposzta6 kcal
-
26.5g tejföl52 kcal
Összesen
137
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1356 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 866 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 274.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 575 micro
-
Lut-zea 431 micro
Összesen
520
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.9 g
Zsír
-
Összesen 287 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 787 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10847.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1206 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 2124 mg
-
Nátrium 6931 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2196.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1137 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 746 micro
-
Kolin: 611 mg
-
Retinol - A vitamin: 993 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 1464 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 3450 micro
Összesen
4158
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 152 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
137
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A húsos raguhoz
-
100 g kenyérszalonna
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
2 teáskanál majoranna
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 ek fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
500 g darált sertéshús
-
100 ml alaplé
A rizshez
-
200 g rizs
-
300 g víz
-
2 kávéskanál borókabogyó
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
Az összeállításhoz
-
900 g savanyú káposzta
-
800 g tejföl
Elkészítés
A húsos raguhoz
- A szalonnát felkockázzuk (a bőrkét tegyük félre), majd száraz serpenyőben megizzasztjuk és enyhén megpirítjuk (nem kell teljesen pörccé). Kihalásszuk a sült szalonnadarabokat és a zsír felét is félretesszük.
- A kisült zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, jöhet hozzá az aprított fokhagyma, amit 1-2 perc alatt lepirítunk. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és alaposan lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a fűszerekkel, majd elkeverjük.
- A serpenyőt visszatesszük a tűzre és jöhet bele a darált hús. Közepes lángon körülbelül 5-7 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és alacsony lángon, fedő alatt készre főzzük. Megkóstoljuk, és ha kell, sóval-borssal korrigáljuk.
A rizshez
- A rizst felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és a szalonna bőrkéjét, majd fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük. Ha már kész, a fedő alá egy tiszta konyharuhát teszünk, és így, lefedve hagyjuk, hogy kihűljön. Amikor ez megtörtént, kihalásszuk belőle a fűszereket és a bőrkét, majd villával fellazítjuk.
Az összeállításhoz
- Előveszünk egy közepes méretű tepsit vagy sütőedényt. A savanyú káposztát elkeverjük a sült szalonnával és a maradék zsírral.
- A sütőedény aljába tesszük a káposzta felét, majd arra a rizst, amire jöhet a darált hús, végül pedig a maradék savanyú káposzta. A rakottas tetejét bevonjuk a tejföllel, majd 180 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt összesütjük. A végén rá is piríthatunk a tetejére, hogy jól odapiruljon.
- Kissé hagyjuk hűlni, majd kockákban, további tejföllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 243
- 7 napos nézettség: 6938
- Össznézettség: 6721
- Feltöltés dátuma: 2024. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
384 recept
A savanyú káposzta nemcsak egy vitaminbomba, de egyben egy aduász is: a konyhában rengeteg módon felhasználhatjuk. A belőle készített rakottas igazi magyaros nagyágyú: fűszeres darált hússal, puhára párolt rizzsel és sült szalonnadarabokkal csábít evésre a tányérról.