Sertéstüdő
718 kcal
Szalontüdő szalvétagombóccal
764 kcal
Szalontüdő - göcseji verzió
483 kcal
Pájsli
536 kcal
Hagymás-tejfölös pájsli
Leírás
A sertéstüdő egyike a leggyakrabban felhasznált belsőségeknek. Számos étel készítéséhez felhasználhatjuk, egyike a hurka, illetve a disznósajt alapanyagainak. Az előkészítése során alaposan megmossuk, kivágjuk belőle a porcos hörgőket, majd lassú tűzön megabáljuk. Mielőtt a tüdőt vízbe rakjuk, érdemes megszurkálni, mert a tüdő főzés közben megdagad. A tüdő az egyik hagyományos magyar étel, a szalontüdő legfontosabb alapanyaga. Készíthetünk belőle továbbá savanyú leveseket, ízesíthetünk vele pörköltöt, de darálva, fűszerezve és tésztába burkolva kiváló levesbetét lehet belőle.
100 g Sertéstüdő
fehérjetartalom
14.08 g
zsírtartalom
320001.91 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
79.52 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
196 mg
Nátrium
153 mg
Vas
18.9 mg
Magnézium
14 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.1 g
C vitamin
12.3 mg
Niacin - B3 vitamin
3.345 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.9 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
14.08 g
Zsír
telített zsírsav
0.96 g
egyszeresen telített zsírsav
0.61 g
többszörösen telített zsírsav
0.34 g
koleszterin
320 g
ásványi anyagok
Kalcium
7 mg
Vas
18.9 mg
Magnézium
14 mg
Foszfor
196 mg
Nátrium
153 mg
Cink
2.03 mg
Réz
0.083 mg
Mangán
0.017 mg
Szelén
17.8 µg
szénhidrát
víz
79.52 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.085 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.43 mg
Niacin - B3 vitamin
3.345 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.9 mg
Folát
3 µg
B12 vitamin
2.75 µg
C vitamin
12.3 mg
B6 vitamin
0.1 g