Sertéstüdő

Leírás

A sertéstüdő egyike a leggyakrabban felhasznált belsőségeknek. Számos étel készítéséhez felhasználhatjuk, egyike a hurka, illetve a disznósajt alapanyagainak. Az előkészítése során alaposan megmossuk, kivágjuk belőle a porcos hörgőket, majd lassú tűzön megabáljuk. Mielőtt a tüdőt vízbe rakjuk, érdemes megszurkálni, mert a tüdő főzés közben megdagad. A tüdő az egyik hagyományos magyar étel, a szalontüdő legfontosabb alapanyaga. Készíthetünk belőle továbbá savanyú leveseket, ízesíthetünk vele pörköltöt, de darálva, fűszerezve és tésztába burkolva kiváló levesbetét lehet belőle.

Sertéstüdő
85
Kalória
14.1g
Fehérje
-
Szénhidrát
2.7g
Zsír
79.5g
Víz
320g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Sertéstüdő

fehérjetartalom

14.08 g

zsírtartalom

320001.91 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

79.52 g

gramm sertéstüdő?

Top ásványi anyagok

Foszfor

196 mg

Nátrium

153 mg

Vas

18.9 mg

Magnézium

14 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.1 g

C vitamin

12.3 mg

Niacin - B3 vitamin

3.345 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.9 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.08 g

Zsír

telített zsírsav

0.96 g

egyszeresen telített zsírsav

0.61 g

többszörösen telített zsírsav

0.34 g

koleszterin

320 g

ásványi anyagok

Kalcium

7 mg

Vas

18.9 mg

Magnézium

14 mg

Foszfor

196 mg

Nátrium

153 mg

Cink

2.03 mg

Réz

0.083 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

17.8 µg

szénhidrát

víz

79.52 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.085 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.43 mg

Niacin - B3 vitamin

3.345 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.9 mg

Folát

3 µg

B12 vitamin

2.75 µg

C vitamin

12.3 mg

B6 vitamin

0.1 g

13 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek