Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalontüdő "ahogy Én szoktam " módra

Szalontüdő "ahogy Én szoktam " módra
Szalontüdő "ahogy Én szoktam " módra
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Disznóvágáskor, ha nem használjuk fel a belsőségeket sajt vagy hurka készítéséhez, akkor ezt az egyszerű ételt készítjük belőle. Bevallom őszintén, én szoktam kis húst is belerakni. De tényleg csak keveset:). Méghozzá a gége meletti, és a tüdőnél levő húst.
Szerintem ez a rekeszizomból való hús, de ez tudományosan nincs alátámasztva:). Ezt az tudná megmondani, aki jártas a hentes szakmában.  Legközelebb megkérdezem a már más receptemnél emlegetett  drága henteseimtől, hogy az milyen húsdarab!

hozzávalók / 10 adag

  • 1 sertésszív
  • 1 sertéslép
  • 1 sertésnyelv
  • 1 sertéstüdő
  • 40 dkg sertésmáj
  • 4 db közepes burgonya
  • 5-6 db babérlevél
  • bors
  • liszt 
  • zsír
  • pirospaprika
  • 2 ek ecet

ajánlat

Lehet bele erős pirospaprikát is tenni, aki szereti az erőset. Elég nagy adag lesz ebből a mennyiségből, 8-10 ember jóllakik belőle:). Friss kenyérrel az igazi. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A belsőségeket a máj kivételével egy nagy fazékban, sós, borsos, babérleveles vízben puhára főzzük. Főzés közben a habot leszedjük a tetejéről.
  2. Amikor már puha, mindent kiszedünk a léből, és tetszőleges nagyságú csíkokra, vagy kockára vágjuk.
  3. A burgonyát megpucoljuk, és azt is felkockázzuk. A májat színtén feldaraboljuk, akkorára, mint előzőleg a belsőségeket.
  4. Egy nagy lábasba beletesszük a megfőtt és feldarabolt belsőséget, felöntjük a megmaradt főzőlével, hogy két ujjnyira ellepje.
  5. Visszatesszük újra főni, és amikor újból elkezd forrni, beletesszük a burgonyát és a májat. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
  6. Amikor a burgonya és a máj is puha, pirospaprikás rántással besűrítjük főzelék sűrűségűre. Ízlés szerint ízesítjük ecettel.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 45 363
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pajsli

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maja50
Maja50 Fri, 2012-02-10 13:39

Nagyon finom étel és laktató köszönöm a receptet ezt fözöm meg hétvégi ébédnek!

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2013-02-28 23:01

Kedves Tarackos! , vagy inkább kukacos?

Most töltöttem le ezt a receptet, ami a fénykép alapján is láthatóan egy belsőségpörkölt. Kimondottan ezért töltöttem le. Akinek csak egy kis gyakorlata van a főzésben az a címéről is látja, hogy ez nem " szalontüdő " . A kritikáidhoz csak annyi a hozzáfűzésem " ha nem szóltál volna , bölcs maradtál volna ". Kívánságodra az eredeti latin mondást is közölhetem. Rakj fel receptet, azután majd mi is kritizálunk.
Zoli

Tarackos
Tarackos / Tarackos Sat, 2013-03-02 08:42

Szalontüdő "ahogy Én szoktam " módra recept

Ez a címe a receptnek és erre írtam,hogy köze nincs a szalontüdőhöz.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-03-02 13:15

Kedves Szakácsaink,
köszönjük, hogy megosztjátok velünk véleményeteket a recepttel kapcsolatban, de kérjük, hogyha hibásnak találjátok a receptet, írjátok meg nekünk az info@nosalty.hu-ra, hogy utánanézhessünk! Köszönjük!

pataygyz
Zoli / pataygyz Mon, 2013-03-04 07:49

Kedves NoSalty!

A recept, ahogyan írtam is egy savanyú belsőség pörkölt. A hétvégén elkészítettem és nagyon finom lett. Tehát ezzel semmi gond sincs. Az elnevezés pedig - vitatkozna valaki Gundel Károllyal a palócleves nevén ? No erről ennyit.
Szerintem azért nyitottátok meg azt a web lapot, hogy minél több jó receptet lehessen olvasni jó sztorikkal, ötletekkel. Miután a szakácsok nagy része amatőr, ezért előfordulhatnak hibák is a receptekben, amit az olvasók javíthatnak. Ezen senki sem sértődik ( sértődhet ) meg. Ez is természetes. Kivéve, ha valaki csak kötözködik.

További sikeres működést és sok türelmet kívánok Nektek!

Zoli

pataygyz
Zoli / pataygyz Sat, 2013-03-02 11:51

Erre csak egyet tudok mondani:" aki fafejű az ne vakarja meg a fejét, mert szálka megy a körme alá "
A továbbiakban ezen okból nem kívánok veled vitatkozni és levelezni sem !
Zoli

laraed
Edit / laraed Sun, 2013-03-03 15:06

Kedves Zoli ! Ezt a mondást még nem hallottam, de nagyon tetszik:)) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-12-23 22:15

Kedves Tarackos ! Elolvastad a recept címét ???? Tettem neked valami rosszat ??

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-11-17 19:49

Kedves No salty szerkesztők ! Az egyéb elnevezésekhez beírtátok , hogy tüdőleves stb stb. Ez nem leves állagú, hanem ahogy írtam a receptnél főzelék sűrűségű étel. Próbáltam kitörőlni , de nem engedte:)) Előre is köszi ! Üdv Edit