r
Nosalty Logó

Padlizsánpörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nicki
Padlizsánpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1819 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4866 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 606 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1718 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    14599 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 1819 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    944 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fűszereket a pirospaprika és a babérlevél kivételével mozsárban megtörjük egy csipet sóval.
  2. A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk, majd az olaj felén feltesszük 1 lábasban pirítani.
  3. A kaliforniai paprikát is felkockázzuk, és a megpirult hagymához adjuk, 2-3 percig sütjük, majd a fűszereket, babérlevelet hozzáadva összepirítjuk.
  4. Félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a por pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük a paradicsommal.
  5. Visszatesszük a tűzre, sózzuk, beledobjuk a zöldpaprikát is.1 kanál paprikakrémmel és 1 kanál ketchuppal elkeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, és lassú tűzön főzzük 10 percig.
  6. Közben egy serpenyőben 1 kanál olívaolajon megpirítjuk a padlizsánkockákat. Ne egyszerre az összeset pirítsuk, kétszerre-háromszorra elosztható. Az edényt mindig kicsit olajozzuk ki. Mikor egy adag megsül, beleönthetjük a paradicsomos alapba.
  7. Az összes padlizsán belekerült a szószba, forraljuk még 6-8 percet együtt, ekkor még lehet sózni és borsozni. Köretnek kuszkuszt, rizst adhatunk, vagy akár sült krumplival is tálalható.
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 36153
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 05.

Receptkategóriák

 Finom, fűszeres étel hús nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...