Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánpörkölt

Padlizsánpörkölt
Padlizsánpörkölt
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Finom, fűszeres étel hús nélkül.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszereket a pirospaprika és a babérlevél kivételével mozsárban megtörjük egy csipet sóval.
  2. A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk, majd az olaj felén feltesszük 1 lábasban pirítani.
  3. A kaliforniai paprikát is felkockázzuk, és a megpirult hagymához adjuk, 2-3 percig sütjük, majd a fűszereket, babérlevelet hozzáadva összepirítjuk.
  4. Félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a por pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük a paradicsommal.
  5. Visszatesszük a tűzre, sózzuk, beledobjuk a zöldpaprikát is.1 kanál paprikakrémmel és 1 kanál ketchuppal elkeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, és lassú tűzön főzzük 10 percig.
  6. Közben egy serpenyőben 1 kanál olívaolajon megpirítjuk a padlizsánkockákat. Ne egyszerre az összeset pirítsuk, kétszerre-háromszorra elosztható. Az edényt mindig kicsit olajozzuk ki. Mikor egy adag megsül, beleönthetjük a paradicsomos alapba.
  7. Az összes padlizsán belekerült a szószba, forraljuk még 6-8 percet együtt, ekkor még lehet sózni és borsozni. Köretnek kuszkuszt, rizst adhatunk, vagy akár sült krumplival is tálalható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 17 882
elküldve: 15
receptkönyvben: 180
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pörkölt
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges paradicsomos egytál, padlizsános pörkölt, zöldségpörkölt padlizsánnal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
padlizsán 2 kis db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
zöld kaliforniai paprika 1 db
zöldpaprika 0.5 db
olívaolaj 1 dl
ketchup 1 ek
paprikakrém 1 ek
konzerv paradicsom 400 g
fűszerpaprika 3 kávéskanál
olívaolaj 1 dl
ketchup 1 ek
paprikakrém 1 ek
koriandermag 2 kávéskanál
római kömény 2 kávéskanál
négyszínű bors 1 kávéskanál
babérlevél 1 db
kurkuma 1 kávéskanál
chili 1 kk
fahéj 1 kávéskanál
oregánó 1 kk