r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával és savanyúsággal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Vörösboros marhapörkölt tarhonyával és savanyúsággal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4400 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    299.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5288.2 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    3008 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1760.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    912 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    2193 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 4400 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    170 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 73 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. Egy nagy lábosban felhevítünk 1 evőkanál zsírt, rádobjuk a kockára vágott marhahúst, és jól lepirítjuk. Ezt követően kiszedjük, és félretesszük.
  2. Ugyanebben a lábasban felhevítünk egy újabb evőkanál zsírt, majd rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk, hogy levet eresszen, és könnyebben üvegesre párolódjon.
  3. Megszórjuk az egészet fűszerpaprikával, fűszerköménnyel, hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, paprikát, a finomra vágott fokhagymát. Borsozzuk, és felöntjük alaplével.
  4. Forraljuk 10-15 percig, majd simára turmixoljuk.
  5. Mehet vissza bele az előpirított hús, egy jó kis pohár vörösbor és a babérlevél. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. A következő kb. 3-3,5 órában (függ a húsdarabok nagyságától), alacsony lángon rotyogtassuk, és a folyadékot fokozatosan pótoljuk, amint elfő, hogy kiadós, gazdag szaftot kapjunk.
  6. A lábasban a tarhonyát sertészsíron megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyi vastagon ellepje, sózzuk, és puhára főzzük. A tűzről lehúzva fedő alatt állni hagyjuk, majd átkeverjük villával, és tálalásig melegen tartjuk.
  7. Miután a hús teljesen megpuhult, és a szaft is kellően sűrű és ízes, akkor kész is! Tarhonyával, tejföllel és savanyúsággal tálaljuk. Másnaposan, újramelegítve még finomabb is!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 2477
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával és savanyúsággal
Gerzsenyi Flóra 410 recept

Lassan párolt marhahúsos étel, kiadós, gazdag ízekkel, sok hagymával, fűszerpaprikával, paradicsommal és jó minőségű vörösborral: na mi is lehet ez, ha nem ez egyik legautentikusabb magyar fogásunk, a marhapörkölt? Kenyérrel vagy nokedlivel/tarhonyával, de akár főtt burgonyával is tálalhatjuk, és persze sok-sok savanyúsággal. A tetejére a tejföl ráadás, hiszen ahány konyha, annyi szokás, de ami fixen kell egy tökéletes pörkölthöz, azok a jó minőségű alapanyagok: vörösbor, marhalábszár, pirospaprika, valamint türelem és odaadás, amivel készül.

Címlapról ajánljuk