r
Nosalty Logó

20 perces zöldborsópörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
20 perces zöldborsópörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

Összesen 136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

Összesen 819 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

Összesen 81 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    134 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    2478 micro
Összesen 136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    3129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    14870 micro
Összesen 819 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1371 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Az olajon elkezdjük dinsztelni a vöröshagymát, enyhén megsózzuk, majd fedő alatt, alacsony lángon nagyjából 8-10 perc alatt üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és 2-3 perc alatt átpirítjuk.
  2. A sűrített paradicsomot a hagymás alaphoz adjuk, és közepes lángon alaposan lepirítjuk, míg kellemesen karamellizált nem lesz. Ekkor lehúzzuk a serpenyőt a lángról, megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük és visszatéve a lángra felhúzzuk vízzel.
  3. Pár perc rotyogtatás után a paprikás alaphoz öntjük a borsót: annyi szaft legyen, ami épp ellepi a szemeket (ha kell, adjunk hozzá további vizet). Fedő alatt, közepes lángon addig pároljuk, míg a szemek meg nem puhulnak, nagyjából 5-7 percig.
  4. Azon melegében tálaljuk tejföllel, tarhonyával, nokedlivel vagy tésztával.
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 7005
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 22.

Receptkategóriák

20 perces zöldborsópörkölt
Lakos Benedek 264 recept

A vegetáriánusoknak is jár a pörkölt! Mégpedig a laktató, zsenge zöldborsóval főzhető fűszeres, magyaros ragu, ami kevesebb mint fél óra alatt összeáll. Mirelit vagy friss zöldségből is főzhetjük, ez utóbbit kicsit hosszabban kell majd rotyogtatni. Tálalhatjuk nokedlivel, tésztával vagy tarhonyával is. No, meg persze egy nagy kanál tejföllel!

Hozzávalók

A pörkölthöz

Címlapról ajánljuk