r
Nosalty Logó

Zöldségpörkölt rizságyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Zöldségpörkölt rizságyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2664 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 666 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4019.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    776 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1564 micro
  • α-karotin
    361 micro
  • β-karotin
    2224 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3149 micro
Összesen 2664 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst sós vízben 15 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, majd egy tepsi aljára terítjük 2-3 cm vastagon.
  2. Közben azöldségekből bő leves pörköltet készítünk: a megpirított hagymára teszünk pirospaprikát, rá a babot, gombát, paradicsomot, paprikát, erősen fűszerezzük, felöntjük 2-3 dl vízzel és 15 percig főzzük.
  3. Ráterítjük a rizsre, a szaftját is ráöntjük.
  4. A tejszínt elkeverjük a tojásokkal, ezt is ráöntjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 21763
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 12.

Ajánló

pH besorolás: enyhén lúgosít A kép már másnap készült, amikorra a rizs szinte felszívta az összes szaftot, így lehetett ilyen szépen szeletelni. Egyébként egy nagy kupac romhalmaz, amikor elkészül, senki ne ijedjen meg, ha cseppet sem fog hasonlítani a képen látható kockához. Másnap már fog. Mivel a rizs tényleg elképesztő mennyiségű szaftot felszív, ezért érdemes a pörköltet is bő szafttal készíteni és azt a rizsre önteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jóuram gyanakodva nézegette, amikor kivettem a hűtőből a zöldbabot és melléraktam a rizst. Mindig így kezdődik, amikor nem tudom, mit főzzek. Mártírként felajánlotta, hogy segít leszárazni a zöldbabot, de szerintem csak azért, mert elképzelhetetlennek tartotta, hogy ebből valami ehető lesz, és minden lépésemet figyelni akarta, nehogy valami olyat főzzek, ami visszafordíthatatlan természeti károkat okozna a belső ökoszisztémájában. Addig-addig, amíg lassan szimatolni kezdett, és bár hiába végzett a zöldbabbal, tessék-lássék még mindig ott üldögélt a konyhában, mintha olvasna - de szerintem szó sem volt erről, egyszerűen nem hitte el, hogy ebből vacsora lesz. Én azért ennél bizakodóbb voltam. Az ökoszisztéma, köszöni, jól van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...