r
Nosalty Logó

Chilis csicseriborsó pörkölt bulgurral

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Horandra
Chilis csicseriborsó pörkölt bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Köret

Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Köret

Összesen 1809 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Köret

Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2113.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1219 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 1809 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    336 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Köret

Elkészítés

Előkészítés

  1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. A fokhagymát lereszeljük. A paradicsomot gerezdekre vágjuk.

Elkészítés

  1. A kókuszolajat felhevítjük, majd ha kellően meleg, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk!
  2. Ha jó a hagyma, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, megkeverjük, majd a kiázott levével együtt hozzáadjuk a csicseriborsót és a paradicsomot, ételízesítőt, fokhagymát, borsot, és visszatesszük a tűzre!
  3. Ha már majdnem kész a borsó (nem lesz teljesen puha), hozzáadjuk a chiliszószt, és egyet forralunk rajta!

Köret

  1. Választhatunk, hogy a pörköltben főzzük-e meg a bulgurt, vagy külön. Ha külön készítjük el, akkor tegyünk fel egy bögre bulgurt 2 bögre vízzel főni, ízlés szerint ehhez is adhatunk ételízesítőt, hamar megfő, figyeljünk, nehogy leégjen!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 16342
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 26.

Receptkategóriák

Chilis csicseriborsó pörkölt bulgurral
Horandra 42 recept

Nagyon régóta szerettem volna kipróbálni a csicseriborsót, és gondoltam, ebből is finom pörkölt lehetne, chilivel pedig még finomabb! :)

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!