r
Nosalty Logó

Padlizsános-húsos tekercsek joghurtos salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Padlizsános-húsos tekercsek joghurtos salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Összesen 511 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Összesen 1531 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Összesen 84 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    506 micro
  • β-karotin
    1497 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 511 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3011.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    210 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    34 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    152 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1519 micro
  • β-karotin
    4491 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    6562 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 1531 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    355 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Elkészítés

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük.
  2. Kókuszolajjal kikent palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat (épp úgy kell, mint a hagyományos verziót).

Padlizsános töltelék hozzávalói:

  1. A padlizsánt felkockázzuk (előtte a héját alaposan megmossuk, mert azt nem távolítjuk el róla).
  2. A darált húsból pörköltöt készítünk kevés kókuszolajon. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd az összenyomott fokhagymákat is hozzáadjuk. Ezt követően megpirítjuk a húst, és hozzákeverjük a fűszereket. Fedő alatt főzzük tovább, időnként némi plusz vizet hozzáadva.
  3. Mielőtt a pörkölt késznek bizonyulna, a vége felé belerakjuk a már feldarabolt padlizsánt, és addig főzzük őket együtt, amíg a padlizsán meg nem puhul (ez cirka 5-10 perc).
  4. A kész zabpalacsinták közepére rakunk valamennyit a töltelékből, és 'batyu' szerűre hajtjuk őket. (Hogy ne, vagy csak alig szökjön ki belőle a töltelék. Ez a töltelékmennyiség nekem tökéletesen elég volt a 6 palacsintához.)

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

  1. A joghurtot alaposan elkeverjük a nem szilárd hozzávalókkal (ha túl sűrűnek bizonyulna, mehet bele óvatosan némi víz).
  2. A zöldségeket megmossuk, és felaprítjuk, végül belekeverjük a joghurtos keverékbe.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 805
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vásároltam 1 kisebb, de nagyon szép padlizsánt, szerettem volna nem a kifejezetten ismert módok valamelyikén felhasználni, ez az ötletem támadt. A padlizsán íze enyhén, kicsit sem tolakvóan érezhető a pörköltszerűen elkészített húsos töltelékben.

Hozzávalók

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!