Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános-húsos tekercsek joghurtos salátával

Padlizsános-húsos tekercsek joghurtos salátával
Padlizsános-húsos tekercsek joghurtos salátával
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vásároltam 1 kisebb, de nagyon szép padlizsánt, szerettem volna nem a kifejezetten ismert módok valamelyikén felhasználni, ez az ötletem támadt. A padlizsán íze enyhén, kicsit sem tolakvóan érezhető a pörköltszerűen elkészített húsos töltelékben.

hozzávalók / 3 adag

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Szólj hozzá!

elkészítés

Zabpalacsinta:

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük.
  2. Kókuszolajjal kikent palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat (épp úgy kell, mint a hagyományos verziót).

Padlizsános töltelék elkészítése és töltés:

  1. A padlizsánt felkockázzuk (előtte a héját alaposan megmossuk, mert azt nem távolítjuk el róla).
  2. A darált húsból pörköltöt készítünk kevés kókuszolajon. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd az összenyomott fokhagymákat is hozzáadjuk. Ezt követően megpirítjuk a húst, és hozzákeverjük a fűszereket. Fedő alatt főzzük tovább, időnként némi plusz vizet hozzáadva.
  3. Mielőtt a pörkölt késznek bizonyulna, a vége felé belerakjuk a már feldarabolt padlizsánt, és addig főzzük őket együtt, amíg a padlizsán meg nem puhul (ez cirka 5-10 perc).
  4. A kész zabpalacsinták közepére rakunk valamennyit a töltelékből, és 'batyu' szerűre hajtjuk őket. (Hogy ne, vagy csak alig szökjön ki belőle a töltelék. Ez a töltelékmennyiség nekem tökéletesen elég volt a 6 palacsintához.)

Joghurtos zöldségsaláta:

  1. A joghurtot alaposan elkeverjük a nem szilárd hozzávalókkal (ha túl sűrűnek bizonyulna, mehet bele óvatosan némi víz).
  2. A zöldségeket megmossuk, és felaprítjuk, végül belekeverjük a joghurtos keverékbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 681
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

_mona_

Mióta szakács: 2016.03.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsánragus zabpalacsinta, zabpalacsinta, húsos padlizsánragus tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

509
zabliszt 10 dkg
tojás 2 db
sovány tej 1 dl
szódavíz 1.5 dl
himalája só 0 ízlés szerint
kókuszolaj 1 teáskanál
kókuszolaj 0.5 teáskanál
padlizsán 210 g
darált sertéshús 250 g
kókuszolaj 1.5 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 5 db
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 10 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
kígyóuborka 0.5 db
sárgarépa 1 kis db
jégsaláta 50 g
görög joghurt 150 g
citromlé 1 kk
curry por 1 csipet
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
folyékony édesítőszer 2 csepp