r
Nosalty Logó

Padlizsános-húsos tekercsek joghurtos salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Padlizsános-húsos tekercsek joghurtos salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Összesen 511 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Összesen 1531 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Összesen 84 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    506 micro
  • β-karotin
    1497 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 511 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3011.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    210 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    34 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    152 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1519 micro
  • β-karotin
    4491 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    6562 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 1531 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    355 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Elkészítés

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük.
  2. Kókuszolajjal kikent palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat (épp úgy kell, mint a hagyományos verziót).

Padlizsános töltelék hozzávalói:

  1. A padlizsánt felkockázzuk (előtte a héját alaposan megmossuk, mert azt nem távolítjuk el róla).
  2. A darált húsból pörköltöt készítünk kevés kókuszolajon. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd az összenyomott fokhagymákat is hozzáadjuk. Ezt követően megpirítjuk a húst, és hozzákeverjük a fűszereket. Fedő alatt főzzük tovább, időnként némi plusz vizet hozzáadva.
  3. Mielőtt a pörkölt késznek bizonyulna, a vége felé belerakjuk a már feldarabolt padlizsánt, és addig főzzük őket együtt, amíg a padlizsán meg nem puhul (ez cirka 5-10 perc).
  4. A kész zabpalacsinták közepére rakunk valamennyit a töltelékből, és 'batyu' szerűre hajtjuk őket. (Hogy ne, vagy csak alig szökjön ki belőle a töltelék. Ez a töltelékmennyiség nekem tökéletesen elég volt a 6 palacsintához.)

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

  1. A joghurtot alaposan elkeverjük a nem szilárd hozzávalókkal (ha túl sűrűnek bizonyulna, mehet bele óvatosan némi víz).
  2. A zöldségeket megmossuk, és felaprítjuk, végül belekeverjük a joghurtos keverékbe.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 783
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vásároltam 1 kisebb, de nagyon szép padlizsánt, szerettem volna nem a kifejezetten ismert módok valamelyikén felhasználni, ez az ötletem támadt. A padlizsán íze enyhén, kicsit sem tolakvóan érezhető a pörköltszerűen elkészített húsos töltelékben.

Hozzávalók

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.