r
Nosalty Logó

Padlizsános-húsos tekercsek joghurtos salátával

NS
Padlizsános-húsos tekercsek joghurtos salátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

511
Kalória
31.8g
Fehérje
43.3g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
425.8g
Víz
172.5g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Összesen 1531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

Padlizsános töltelék hozzávalói:

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    425.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    506 micro
  • β-karotin
    1497 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3011.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    210 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    34 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    152 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1519 micro
  • β-karotin
    4491 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    6562 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 1531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    355 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

Zabpalacsinta hozzávalói (6 db-hoz):

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük.
  2. Kókuszolajjal kikent palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat (épp úgy kell, mint a hagyományos verziót).

Padlizsános töltelék hozzávalói:

  1. A padlizsánt felkockázzuk (előtte a héját alaposan megmossuk, mert azt nem távolítjuk el róla).
  2. A darált húsból pörköltöt készítünk kevés kókuszolajon. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd az összenyomott fokhagymákat is hozzáadjuk. Ezt követően megpirítjuk a húst, és hozzákeverjük a fűszereket. Fedő alatt főzzük tovább, időnként némi plusz vizet hozzáadva.
  3. Mielőtt a pörkölt késznek bizonyulna, a vége felé belerakjuk a már feldarabolt padlizsánt, és addig főzzük őket együtt, amíg a padlizsán meg nem puhul (ez cirka 5-10 perc).
  4. A kész zabpalacsinták közepére rakunk valamennyit a töltelékből, és 'batyu' szerűre hajtjuk őket. (Hogy ne, vagy csak alig szökjön ki belőle a töltelék. Ez a töltelékmennyiség nekem tökéletesen elég volt a 6 palacsintához.)

Joghurtos zöldségsaláta hozzávalói:

  1. A joghurtot alaposan elkeverjük a nem szilárd hozzávalókkal (ha túl sűrűnek bizonyulna, mehet bele óvatosan némi víz).
  2. A zöldségeket megmossuk, és felaprítjuk, végül belekeverjük a joghurtos keverékbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Vásároltam 1 kisebb, de nagyon szép padlizsánt, szerettem volna nem a kifejezetten ismert módok valamelyikén felhasználni, ez az ötletem támadt. A padlizsán íze enyhén, kicsit sem tolakvóan érezhető a pörköltszerűen elkészített húsos töltelékben.

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...