Nosalty Logó

Paleo húsos palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Paleo húsos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintatésztához

A húsraguhoz

A tetejéhez

Összesen 448 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintatésztához

A húsraguhoz

A tetejéhez

Összesen 1789 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintatésztához

A húsraguhoz

A tetejéhez

Összesen 104 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2615 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1706 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 448 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10459.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    2132 mg
  • Nátrium
    6363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1152 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6824 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    27112 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 1789 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1574 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A húsraguhoz

A tetejéhez

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A palacsintához a mandulalisztet, a vizet, a tojásokat, a sót és 1 ek olajat keverjünk össze. 15 percet hagyjuk állni, majd egyenként is aláolajozva süssünk belőle 6-8 palacsintalepényt. (Nagyon törik, ezért óvatosan fordítsuk át!)
  2. A raguhoz daraboljuk fel a hagymát. A répákat és a zellert apró lyukú reszelőn reszeljük le, a fokhagymát is reszeljük le, vagy préseljük át fokhagymanyomón.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. A hagymát kezdjük el a zsiradékon pirítani, 2 perc után dobjuk rá a fokhagymát, a zellert és a répákat is, pirítsuk további 1percig, majd adjuk hozzá a húst is. Süssük addig, amíg egy kicsit meg nem pirul (3-4 perc).
  5. Szórjuk rá a majorannát és a sót, öntsük fel paradicsomlével és ha kell, tegyük bele a xilitet is. Főzzük 15percig, majd ha ha már nem forró, töltsük be a raguvala palacsintákat. Tekerjük fel a tésztát, és fektessük egymás mellé őketegy sütőbe helyezhető edényben.
  6. Ha marad ragu, azt oszlassuk el a tetején, szórjuk rá a sajtot és süssük addig, míg a sajt kissé meg nem pirul a palacsinták tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 15x15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11145
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hús önmagában sem rossz, de ha a paleolit étrendet követő embernek nagyon hiányzik már egy jó kis bolognai mártásos tészta, akkor elgondolkodik a lehetőségeken...

Hozzászólások

nbernadett

Szia, nagyon megörültem ennek a receptnek mert a húsos palacsinta az egyik kedvencem. Most Karácsonykor próbálkoztam el?ször a paleo változattal de ehetetlen lett, mert gesztenyelisztb?l csináltam a palacsintát hozzá. Köszi a receptet, legközelebb ezzel próbálkozom!

edan

Szia, remélem sikerül elkészíteni a palacsintákat: jóval több türelem kell a sütésükhöz, mint a normál búzalisztes palacsinták esetében.

szilumilu

Nekem sajnos egyetlen paleocsinta tészta sem vált be még eddig :( Akármilyen arányba kevertem, akármilyen lisztb?l, akármilyen receptet készítettem, vagy a kukába landolt, van feltekerhetetlen kemény volt és széttört.... Ha véletlen sikerült egy kett?t felcsavarni, az íze.... hát nem jók.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A húsraguhoz

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek