r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Szapbea konyhájából

szapbea
Hortobágyi húsos palacsinta Szapbea konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A palacsintákhoz

805
Kalória
30g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
43.8g
Zsír
283.5g
Víz
179.7g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A palacsintákhoz

Összesen 805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A palacsintákhoz

Összesen 3223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A palacsintákhoz

Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    283.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6415.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    3754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    286.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 3223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    208 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecomboknak készítünk egy pörkölt alapot: olajon megpirítjuk a cikkekre vágott hagymát, majd hozzátesszük a nagyobb darabokra vágott paradicsomot,paprikát és fokhagymát. (Azért vágjuk cikkekre, mert a végén le kell turmixolni a levét.)
  2. Ha kicsit összeestek a zöldségek, megfűszerezzük őrölt pirospaprikával, ízvarázzsal, borssal, köménnyel, ki hogy szereti. Ekkor kicsit húzzuk félre a tűzről, nehogy leégjen.
  3. Amint kész az alap, ráhelyezzüka húsokat, külön az alsó és a felső combokat. Ha szépen beleillesztettük őket, összeforgatjuk az alappal és felengedjük annyi vízzel, hogy mindet ellepje.
  4. Ha megfőtt a pörköltünk, kivesszük egy tálra a combokat, és leszedjük a húst a csontról. Amilyen apró darabokra csak tudjuk összevágjuk, a nem kívánt részeket kidobjuk, így biztosak lehetünk benne, hogy csakis a száraz, finom hús kerül a palacsintába.
  5. A pörkölt levét összeturmixoljuk a tejszínnel, vagy a tejföllel, ha kell, pici liszttel sűrítjük, már az öntetünk is megvan. Egy kevés szószthozzáadunk a töltelékhez, hogy ne legyen olyan száraz.
  6. Kisütjük a palacsintákat. (A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel jól elkeverjük és rövid ideig állni hagyjuk. Akkor jó a tésztánk, ha tejszínsűrűségű lesz. Ha a tésztába rakunk olajat, sütés közben nem kell kenegetni a palacsintasütőt, nem tapad le.)
  7. Végül a tésztára teszünk egy kis húshalmot, és összehajtjuk. Alulról kezdjük a hajtást, majd balról és jobbról is behajtjuk, azután a felső részt, végül megfordítjuk.
  8. Megöntözzük a finom tejfölös öntettel és már tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p

Azt szeretem az e fajta elkészítésben, hogy nagyobb húsdarabok vannak a palacsintában, nincs ledarálva a hús. Próbáljátok ki, így is nagyon finom!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek