r
Nosalty Logó

Rakott spenótos palacsinta

Lakos Benedek
Besamellel és sajttal besütött spenótos palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A besütéshez

562
Kalória
18.1g
Fehérje
42.9g
Szénhidrátok
34.4g
Zsír
127.2g
Víz
110.3g
Koleszterin
2.5g
Rost
5.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A besütéshez

Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A besütéshez

Összesen 4491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A besütéshez

Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7205 micro
Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.8 g

Zsír

  • Összesen
    275.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7744.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    3136 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    2061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1017.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3806 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    2293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1085 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26614 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57638 micro
Összesen 4491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojást, tejet, olajat, spenótot és sót egy botmixerrel simára dolgozzuk egy tálban, majd hozzáadjuk a lisztet és azt is csomómentesre turmixoljuk. Fellazítjuk a szódával, amit kézi habverővel, óvatosan keverünk el a tésztában, majd az egészet 30 percig pihentetjük.
  2. Forró serpenyőben (olajra nem lesz szükség, mert kisül elég a tésztából) kisütjük a palacsintákat: 10 közepes méretűt fogunk kapni.

A töltelékhez

  1. A spenótot megmossuk, majd egy nagy serpenyőben fedő alatt megpároljuk. Hozzáadjuk az olajat illetve a felaprított fokhagymát és 1-2 percig pirítjuk az egészet. Ezután ráreszeljük a szerecsendiót és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A kész spenótot egy tálba tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A spenótot elkeverjük a ricottával. Fogunk egy palacsintát, a felénk eső alsó harmadába töltünk két evőkanál spenótkrémet, majd behajtjuk a kör két szélét és felcsavarjuk a tekercset. Ha mindegyik kész, egy tepsibe helyezzük őket.

A besütéshez

  1. A vajat felolvasztjuk egy fazékban, majd ha elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. 3-4 percig folyamatos kevergetés mellet, alacsony lángon főzzük, míg el nem tűnik a lisztes illat. Ekkor kisebb adagokban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a meleg tejet, vigyázva, hogy ne maradjanak csomók a mártásban.
  2. Ha az összes tej belekerült a fazékba, alacsony lángon, kevergetés mellett sűrűbb szószt főzünk. Lehúzva a tűzről ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A besamelt a palacsintákra öntjük, majd ráreszeljük a sajtot. 200 fokos sütőbe toljuk, ahol 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Dupla spenóttal (a tésztába és a töltelékbe is kerül), rengeteg sajttal és még több besamelmártással csábít jóllakásra ez a rakott palacsinta. A friss zöld levelekből egyszerű, házias és laktató ebédet készíthetünk, amiből az egész család lakmározhat majd.

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Így lesz egészségesebb és finomabb a bodzaszörp

A tavasz egyik legvártabb eseménye a bodzavirágzás. Érdemes jól megszedni a kosarunkat, és mihamarabb fel is dolgozni a virágokat, például friss bodzaszörp formájában. Mai Napi Tippünk olyan csavart hoz, amivel egészségesebbé és finomabbá tehetjük a bodzaszörpöt!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...