Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hússal rakott palacsinta

Hússal rakott palacsinta
Hússal rakott palacsinta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendezgetve a mélyhűtőben előkerült a palacsinta és a maradék sült csirke. Maradékokból is lehet finomat elővarázsolni.

hozzávalók / 2 adag

  • 4 db palacsinta
  • 250 g sült csirkehús
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1 ek paprikakrém
  • bors
  • 3 ek tejföl
  • 75 g reszelt sajt
  • vaj a forma kikenéséhez
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a tejszínnel és a paprikakrémmel konyhai aprítógéppel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, esetleg még egy kis tejszínt keverünk hozzá, hogy egy kenhető masszát kapjunk.
  2. Egy kivajazott tűzálló tál aljára egy palacsintát rakunk, rákenjük a húsos massza 1/3-át, és tovább folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. 
  3. A tejfölt elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd a legfelső palacsintára kenjük. Megszórjuk a sajttal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 10 562
elküldve: 5
receptkönyvben: 287
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1939 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos palacsinta, sós húsos palacsinta, rakott palacsinta csirkehússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Mon, 2013-08-05 16:59

Szuper! Ez lesz a hétvégi menű tripla adag!!!!!!!!!!! 8 főre, (abból ketten fejlőBiztos sikerdésben lévő ifjak egész nap esznek, semmi nem elég nekik) és nagy 28 cm-es tortaformába!
IMÁDNI FOGJÁK! Köszi! Edig sertés-marha vegyes hússal készítettem, az is jó volt, fogkhagymát ezért teszek bele! Biztos siker lesz! Keverve füstölt sajttal a tetején! Hami.......
Köszi!