r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Lorianntól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Loriann
Hortobágyi húsos palacsinta Lorianntól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 940 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 3753 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 178 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 940 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185 g

Zsír

  • Összesen
    133.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5841.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    2333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 3753 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét hozzáadjuk a darált húst. Főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
  2. Amíg a hús fő, a palacsintákat kisütjük. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük és az átlagos édes palacsintáknál kicsit vastagabban kisütjük.
  3. Ha a hús elkészült, fűszerezzük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
  4. Kóstolás után egy kisebb szűrővel leszűrjük a hús levét, a húst félretesszük.
  5. Tejfölös-lisztes habarást készítünk, és besűrítjük a szószt.
  6. A húsban is elkeverünk 1-2 kk tejfölt, így sokkal krémesebb lesz.
  7. Végül betöltjük a palacsintákat, és leöntjük a szósszal.
  • Receptkönyvben: 931
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 387
  • Össznézettség: 840095
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Loriann 4 recept

Nem szeretem a csirkével készült hortobágyit, ezért készítettem el a darált húsos verziót. Nagyon finom, jó szaftos és krémes.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek