Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Lorianntól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Loriann
Hortobágyi húsos palacsinta Lorianntól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 940 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 3753 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 178 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 940 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185 g

Zsír

  • Összesen
    133.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5841.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    2333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 3753 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét hozzáadjuk a darált húst. Főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
  2. Amíg a hús fő, a palacsintákat kisütjük. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük és az átlagos édes palacsintáknál kicsit vastagabban kisütjük.
  3. Ha a hús elkészült, fűszerezzük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
  4. Kóstolás után egy kisebb szűrővel leszűrjük a hús levét, a húst félretesszük.
  5. Tejfölös-lisztes habarást készítünk, és besűrítjük a szószt.
  6. A húsban is elkeverünk 1-2 kk tejfölt, így sokkal krémesebb lesz.
  7. Végül betöltjük a palacsintákat, és leöntjük a szósszal.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 605
  • 7 napos nézettség: 3681
  • Össznézettség: 573834
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Loriann 4 recept

Nem szeretem a csirkével készült hortobágyit, ezért készítettem el a darált húsos verziót. Nagyon finom, jó szaftos és krémes.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én is így készítem, isteni finom! :)

Zsüli

Én is,finomabb,szaftosabb és lényegesen egyszer?bb,mint a paprikás csirkét darálni,mancsizni...-bár így a hagymás szaftból csak a "vizes" lé sz?r?dik le,ezért én még 2 nagy fej hagymát,3 gerezd fokhagymát összepépesítek,picit megdinsztelem,ezt beleteszem a liszttel elkevert tejfölbe,és így habarom be a levet!teszek bele majorannát is,mint minden jó pöribe! :) Próbáljátok ki,isteni ízfokozó!!!

Loriann

Nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni így is :)

Törölt felhasználó

Tegnap elkészítettem a receptet, de nem értettem, hogy mit?l lesz leve a darálthúsnak, amit azután leöntök róla. Végül kb. fél liter vizet öntöttem rá, hagytam rotyogni és azt s?rítettem be. El?ször csináltam hortobágyi palacsintát, visszajelzések szerint "pont olyan, amilyennek lennie kell". Köszönöm a receptet!

Loriann

Ahogy felteszed a húst f?ni elég sok levelet ereszt. Én ebbe szoktam beletenni a paradicsomot és a paprikát, amik szintén levet eresztenek. Nem hagyom teljesen elf?ni. Ezt a folyadékot szoktam lesz?rni. Örülök, ha ízlett. :)

Törölt felhasználó

Legel?ször a recepted alapján csináltam még nyáron, azóta többször is elkészítettem, nagyon finom.)

Loriann

örülök, hogy ízlik :)

Törölt felhasználó

A tésztához pont a fele liszt elég. Tehát 250 gramm. Nekem ez volt a tapasztalatom. Így tehát dupla mennyiség? tejet, tojást, szódavizet, sót tettem a 500 gramm liszthez. De így még plusz 4 családtagunk/barátunk is jól lakott.

Szabó Melinda

Lehet, hogy én értem félre, de nem teszed be süt?be? Én a szósszal leöntés után berakom süt?be.

natkanatka

Jó recept! Finom lett, bár a paprika és 2 paradicsom se eresztett elég levet, egy kis vízzel rásegítettem. A szósszal és egy kis reszelt sajttal még a süt?be is tettem - hát nem rontott rajta :) Majoranna alap!

morzsamorzsa

Életemben el?ször hallgattam palacsinta ügyben egy receptre, sajnos bár ne tettem volna :( Bíztam benne, hogy majd jó lesz, nem baj, hogy s?r?bb az általam megszokottnál, de amikor a harmadik is olyan taplószer? vastag izé lett, amilyet még sose produkáltam, akkor bekevertem új tésztát... rossz tapasztalat volt, a receptben feltüntetett liszt helyett fele mennyiség is b?ven elég lenne :( A töltelék egész finom volt, bár ahhoz, hogy leve legyen/maradjon nekem is fel kellett öntenem, különben nem lett volna mit behabarni. Most egy darabig nem lesz nálunk hortobágyi, a rossz emlék okán :(

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem a receptet, és ?szinte leszek a kutyának ment ki az egész, bár annak is csak apránként adtam oda mert ehetetlen volt a palacsinta. Véletlenül nem lett elírva a tészta recept? 1dl szódavíz helyet 1 litert kellett volna? A palacsintán kívül minden jó volt, bár én a húshoz adtam hozzá más f?szert is.

Kimberly444

A tésztához szerintem is inkább 1 liter víz kéne, (néztem más recepteket is és fél kg liszthz 1 litert adnak), nem írtad el véletlenül?

zsuzsanna007

A legjobb es orok ervenyu palacsinta recept: 25 deka liszt, 3 deci tej, 2 tojas, csipet so, pici olaj, es szodaviz. Szodabol amennyit jonak latsz a folyos, megis suru allaghoz. Nekem kb (!) annyi szokott lenni, mint a tej.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek