r
Nosalty Logó

Padlizsános húsgolyók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
Padlizsános húsgolyók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsgolyó

Ragu

Összesen 715 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsgolyó

Ragu

Összesen 1429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsgolyó

Ragu

Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    426 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    3635 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    2184 micro
Összesen 715 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2976.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    465 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    852 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    656 micro
  • β-karotin
    7270 micro
  • β-crypt
    493 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    4367 micro
Összesen 1429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1393 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Húsgolyó

Ragu

Elkészítés

Húsgolyó

  1. Egy tálba beletesszük a darált húst. A reszelő kisebb fokán lereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a darált húshoz, összekeverjük a zsemlemorzsával és a sajt felével.
  2. A fokhagymagerezdet is érdemes lereszelni és úgy tenni a húsos masszához. A tojást feltörjük és a darált húshoz adjuk.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, apróra vágott petrezselyem és metélő hagymával. Megízleljük, és ha szükség utána ízesítünk.
  4. Jó, ha egy kicsit tudjuk pihentetni a masszát így jobban összeérnek az ízek. Sütés előtt vizes kézzel, diónyi gömböket formázunk, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába kevert sajtba és serpenyőben közepes lángon kisütjük.

Ragu

  1. A padlizsánt középen kettőbe vágjuk, a felét betesszük sülni a sütőbe. A másik felét felkockázzuk, majd lesózzuk és egy pici friss citromlevet csavarunk rá.
  2. Közben felaprítjuk a paprikát és a hagymát.
  3. Egy teflonserpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, egy kicsit körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és a paprikát. Ízesítjük egy kis chilivel. Sóval, borssal is megszórjuk, illetve rácsepegtetjük a mézet ( cukorbetegek használjanak édesítőszert), majd ráhintjük a lisztet.
  4. Kicsit pirítjuk, majd felengedjük kb. 1 dl hideg vízzel és a paradicsomlével. Ami a csavart adja, az az, hogy beletesszük a héjából kikapart sült padlizsánt .
  5. Egy-két percig hagyjuk rotyogni, majd tagliatelle tésztával és a húsgolyóval tálaljuk. A tetejére parmezán forgácsot hintünk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 497
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános húsgolyók
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Húsgolyó

Ragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?