r
Nosalty Logó

Csípős húsgombóc paradicsomszósszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Csípős húsgombóc paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a húsgombóchoz

a paradicsomszószhoz

továbbá

Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a húsgombóchoz

a paradicsomszószhoz

továbbá

Összesen 2619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a húsgombóchoz

a paradicsomszószhoz

továbbá

Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2317.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    824 micro
  • β-karotin
    2670 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9270.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2095 mg
  • Nátrium
    5971 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1604.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    883 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3295 micro
  • β-karotin
    10681 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    20585 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 2619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    936 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

a húsgombóchoz

a paradicsomszószhoz

továbbá

  • 25 dkg tészta (szarvacska vagy más apró tészta)

Elkészítés

a húsgombóchoz

  1. A húsgombóchoz valókat jó alaposan gyúrjuk össze, formázzunk belőle 4 cm átmérőjű golyókat.

a paradicsomszószhoz

  1. A szószhoz egy nagy lábasban a felhevített olajon kezdjük dinsztelni a hagymát, fokhagymát, répát meg a paprikát. Adjuk hozzá az összes többi alapanyagot, forraljuk fel, és rakjuk bele a gombócokat.
  2. Kis lángon, lefedve főzzük 45 percig. Néha rázogassuk meg, vagy óvatosan keverjük át.

továbbá

  1. Amikor a gombóc megfőtt, szedjük ki egy tálba. A tésztát szórjuk bele a szószba, ha szükséges, öntsünk hozzá még annyi vizet, hogy éppen csak lepje el.
  2. Lefedve, kis lángon 10 percig főzzük, néha megkeverve. 5 perc után gyakran kóstolgassuk, nehogy túl puhára főjön a tészta.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10006
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 06.

Ajánló

A tejfellel tudjuk kicsit mérsékelni az étel csípősségét. Aki idegenkedik a friss koriandertől, ha csak a levelét rakja az ételbe, annak enyhébb az íze. Mondjuk a szagához sem könnyű hozzászokni. Talán kint a friss levegőn nem ájulunk el tőle.:D Az őrölt koriander viszont inkább citromos ízű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemcsak én öregszem, hanem az ízlelőbimbóim is.:D Ezért is szeretek csípősen meg fűszeresen főzni. Szerencsémre a gyomrom nem ellenkezik. A csípős ételek viszont beindítják az emésztést is, ami sajnos a kor előrehaladtával igencsak lelassul.

Hozzávalók

a húsgombóchoz

a paradicsomszószhoz

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek