r
Nosalty Logó

Őzraguleves burgonyagombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Őzraguleves burgonyagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leveshez

Burgonyagombóchoz

Összesen 733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leveshez

Burgonyagombóchoz

Összesen 2934 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leveshez

Burgonyagombóchoz

Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6146 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4613.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2328 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    3317.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2804 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    24585 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5991 micro
Összesen 2934 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Burgonyagombóchoz

Elkészítés

Leveshez

  1. Az olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott húst és a zúzott fokhagymát, ezután kevergetve átforgatjuk, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
  2. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és puhulásig főzzük.
  3. Ha már elég puhának tűnik, belerakjuk az egyforma kockára vágott zöldségeket, a gomba és a borsó kivételével, kicsit összefőzzük, majd felöntjük kellő mennyiségű vízzel, felforraljuk.
  4. Végül hozzáadjuk a kockára vágott gombát, fűszerezzük tárkonnyal, sóval, borssal, és teljesen puhára főzzük. A vége felé mehet bele a zöldborsó is.
  5. Közben simára keverjük a lisztet, tejfölt, tejszínt, majd egy merőkanál levessel hőkiegyenlítést végzünk, ezután behabarjuk vele a levest, jól kiforraljuk. A citromlével és a fűszerekkel beállítjuk az ízét.
  6. A kifőtt gombócokkal tálaljuk ezt a finom levest.

Burgonyagombóchoz

  1. A gombóchoz való anyagokat összedolgozzuk, a lisztet szükség szerint adagoljuk hozzá, majd lisztes kézzel kb. diónyi gombócokat formálunk belőle. Ezután sós forrásban lévő vízben kifőzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 18594
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őzraguleves burgonyagombóccal
Katharosz 499 recept

Ez a finom leves még hiányzott a gyűjteményemből, sajnos a vadhús nem olcsó mulatság, de néha érdemes áldozni rá!

Hozzávalók

Leveshez

Burgonyagombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...