r
Nosalty Logó

Őszi köleses quiche

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Őszi köleses quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2620 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2596.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1033 micro
  • β-karotin
    18861 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51102 micro
Összesen 438 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15578.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    2735 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    2629 mg
  • Foszfor
    2940 mg
  • Nátrium
    7068 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    3220.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10661 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    891 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    23035 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    966 micro
  • α-karotin
    6198 micro
  • β-karotin
    113167 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    306612 micro
Összesen 2620 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    547 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    2689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7286 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest átmossuk és kb. 10 percre beáztatjuk, majd 2x-es mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Még melegen elkeverjük benne a vajat és langyosra hűtjük. Hozzáadunk 2 db tojást, amikkel szintén átkeverjük és egy sütőpapírral kibélelt 25x35 cm- es tepsibe egyenletesen elsimítjuk.
  2. A töltelékhez a kókuszzsíron megpároljuk a megmosott és felaprított mángoldleveleket a szárával együtt. 3 gerezd fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A végén botmixerrel krémesítjük.
  3. A tököt és a sárgarépát almareszelőn lereszeljük, a mángoldhoz keverjük. Hozzányomjuk a maradék fokhagymát, ráütünk egy tojást, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, a növényi tejet, utána sózunk és borsozunk, belemorzsoljuk a sajt felét és a kölesre simítjuk.
  4. A maradék sajtot a tetejére hintjük. Hőlégkeveréssel kb. 10-15 percig 180 fokon sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. Langyosra hűlve, tortaszeletekre vágva őszi zöldségekkel, magvakkal megszórva tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 529
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszi köleses quiche
Baroness konyhája 89 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.