Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás quiche Csupasütitől

Medvehagymás quiche Csupasütitől
Medvehagymás quiche Csupasütitől
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a medvehagyma szezon, teljesen elvarázsol az illata, a gyönyörű friss zöld színe, és nem utolsó sorban, hogy fantasztikus vitamin bomba. Így aztán muszáj volt sütiznem valami finomságot, ami ugyan nem édesség, de ezt a család egy picit sem bánja. Így esett a választásom a franciák egyik kedvencére.

hozzávalók / 4 adag

A tészta hozzávalói:

  • 200 g liszt
  • 100 g vaj
  • csipet só
  • 2-3 ek víz

​A töltelék hozzávalói:

  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 1 db kaliforniai piros húsú paprika
  • 100 g bacon szalonna
  • 200 g sajt (ízlés szerint bármilyen kemény sajt lehet, én most jelenleg trappistát használtam)
  • 3 db tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors

ajánlat

Ajánlanék hozzá: egy kitűnő hideg sört, ami még kellemesebbé teszi a hangulatot, és élvezetesebbé az étel ízét.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit ügyesen 2-3 evőkanál vízzel összegyúrjuk, hogy szép egynemű tésztát kapjunk.
  2. Kinyújtjuk akkora nagyságúra, hogy egy 30 cm-es kerek piteforma szélére is felérjen a tésztából. A fölösleget levágjuk. (Lehet visszahajtani, és szép fodrosra  készíteni a  tészta szélét. Bár a sós sütikhez én csak egyszerűen villával kifigurázom.)

Töltelék

  1. A bacon szalonnát apróra vágjuk, és lepirítjuk. Kiszedjük egy lukas merőkanállal, hogy a zsírja visszamaradjon.
  2. Ebben a zsírban pirítjuk tovább a megmosott, felkockázott kaliforniai paprikát, pár perc alatt ez is megpirul, és valami csodálatos illat lesz a konyhádban.
  3. A medvehagymát megmossuk, leszárítgatjuk (kicentrifugázzuk), és laskára vágjuk. A visszamaradt zsíron szintén  átfuttatjuk, hogy egy kicsit összeessen. Majd langyosra hűtjük az egészet.
  4. A következő lépésként a sajtot egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, mehet hozzá a tojás, a tejszín, bors, só, ezzel vigyázzunk, mert a szalonna is sós! 
  5. Jól összekeverjük, és már mehetnek is bele a többi kihűlt, lepirított finomságok, még egy keverés, és mehet az előkészített piteformába.

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 951
elküldve: 3
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

quiche, medvehagymás pite, szalonnás pite medvehagymával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!