Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óriás szendvics

Óriás szendvics
Óriás szendvics
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olyan szendvicset mutatok be, amit Adam Richman is megirigyelne. Összeállítása 10 perc, elfogyasztása laza fél óra. Már ha valaki meg tudja enni a több, mint fél kiló tömény húst és sajtot. Ez a szendvics egyébként egyfajta tisztelgés Adam előtt, aki a világ legínycsiklandóbb ételeit kóstolja végig. Ma délelőtt is őt néztem, mikor rám jött, ha nem kapok egy olyan szendvicset, amit eszik, én belebolondulok... így összeállítottam a saját Ham&cheese szendvicsem. Párom együltő helyében megette az egészet. Én sajnos erre nem voltam képes, de az első harapásnál egy könnycseppet elmorzsoltam, annyira jól sikerült... Amúgy örülök, hogy nem lakom az USA-ban, ugyanis ott jelenlegi súlyomhoz vélhetően még ugyanannyi jönne, annyira megszállottja vagyok az amerikai konyhának...

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Brutális. Buldózer. Mr. Big. Nagy Dög. Mindenki hívja, ahogy akarja, de hihetetlenül ízletes, és óriási adag ételről van szó, ami után a kajakóma új fokozatát ismeri meg az ember.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A legnagyobb gáztepsit kibéleljük dupla rétegben sütőpapírral, a tepsit begyújtjuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, vastag karikákra vágjuk, és forró fokhagymás olajban megpirítjuk (mea culpa, felét elkóstoltam). 
  3. A negyed bagetteket megkenjük fűszervajjal, és a vajas felükkel lefelé betesszük őket a tepsibe (ne spóroljunk a vajjal, azt javaslom!).
  4. A húsféléket ketté választjuk, és ezeket letesszük a tepsibe, hogy a szeletek fejadagonként egymással fedésben akkora felületet tegyenek ki, mint a bagett hossza. Mikor mindezzel végzünk, betesszük őket a sütőbe megpirulni. 
  5. Nagyjából 5 percen belül szépen megpirulnak-megsülnek, kihúzzuk őket a tepsiből, még forrón ráterítjük mindegyik húsra egy réteg sajtot (én a szalonna-maasdamer, prágai sonka-füstölt mozzarella, borsos szalámi-edámi, karaj-vörös cheddar párosítást alkalmaztam, ha emlékeim nem csalnak), és visszadobjuk őket egy perce még sülni-pirulni. A bagett is kap velük egy extra pirítást még. 
  6. Mikor a sajt szépen ráolvad, fogjuk a bagettet, és rárétegezzük a húsokat az olvadt sajttal. A tetejét megszórjuk a pirított hagymakarikákkal, meglocsoljuk salsával, és mehet is rá a teteje. 
  7. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 190°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

óriás szendvics- amit Adam Richman is megirigyelne, töltött bagett sütőben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér Thu, 2014-11-13 22:48

füstölt karaj???? Hogyan lehet hozzájutni? Legfeljebb karajcsontot láttam füstölve, de karajt nem. Vagy a közönséges angolszalonnáról beszélünk?

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Mon, 2014-09-15 19:54

Kicsit kacifántosra sikerült a leírás, de azt hiszem értem és ki is fogom próbálni, igazán nekem való :O <3

1886
bagett 20 dkg
fűszervaj 2 ek
füstölt szalonna 10 dkg
szalámi 10 dkg
sertés rövidkaraj 10 dkg
prágai sonka 10 dkg
mozzarella 10 dkg
edami sajt 10 dkg
sajt 10 dkg
cheddar sajt 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
paradicsomos salsa 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek