r
Nosalty Logó

Omlós bejgli kandírozott gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Omlós bejgli kandírozott gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tésztához

töltelék

kenéshez

Összesen 1651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tésztához

töltelék

kenéshez

Összesen 9916 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tésztához

töltelék

kenéshez

Összesen 421 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2335.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1006 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.9 g

Zsír

  • Összesen
    633.3 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    286 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14015.4 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    6038 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1899 mg
  • Foszfor
    5128 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    108 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    922 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 9916 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 421 Kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

kenéshez

Elkészítés

tésztához

  1. Egy nagy tálban összedörzsöljük a lisztet a zsiradékokkal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a csipet sót.
  2. Egy nagyobb bögrében simára keverjük a langyos tejben a tojások sárgáját az élesztővel. Az élesztős tejet hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztából négy darab egyforma cipót formálunk, amit fóliával letakarva 30-40 percre hűtőbe teszünk.

töltelék

  1. Két lábast vagy fazekat előkészítünk. Ebbe tesszük a diót és a mákot. Mindegyikhez hozzátesszük a fűszereket, a tejet, a cukrot és a kandírozott gyümölcsöket. Összekeverjük, és gyenge tűzön felfőzzük a mákos, illetve a diós tölteléket. Ezután jól kihűtjük. Amikor teljesen hideg, a diótöltelékbe keverjük a rumot.
  2. A cipókat kb. 21x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Kettő lapot egyenletesen megkenünk diótöltelékkel, kettő lapot pedig máktöltelékkel. Ezután tekerjük fel a bejglit jó szorosan, majd tegyük sütőlemezre.

kenéshez

  1. A tojássárgáját elkeverjük a pár csepp tejjel, majd körbekenjük vele a bejgliket. Az egész tepsit hűvös helyre tesszük, hogy a sárgája rászáradjon a tésztára. Ha teljesen szikkadt a tészta teteje, ismét megkenjük a sárgájával. Hűvös helyre tesszük száradni. Ezután elkevert tojásfehérjével kenjük körbe a rudakat, és ismét hűvös helyre tesszük száradni. Ha a rudak felületére teljesen rászikkadt a fehérje, hústűvel merőlegesen szurkáljuk meg a bejglik tetejét.
  2. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 perc után fokozatosan csökkentve a hőfokot készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23187
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Omlós bejgli kandírozott gyümölccsel
Lizinka_ 559 recept

Évekkel ezelőtt a hagyományos mazsola helyett kandírozott gyümölcsöt tettem az édesanyám féle bejglibe. A végeredmény nagyszerű lett. A diótöltelékbe kevert rumról azonban nem tudtam lemondani!!! Fahéj, mák, dió, rum, kandírozott narancshéj igazi ünnepi hangulatot teremt, bármikor készítem el.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek