Nosalty Logó

Diós és mákos bejgli 3. (Bejgli 6.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Forrázott töltelék

Összesen 848 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Forrázott töltelék

Összesen 6773 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Forrázott töltelék

Összesen 350 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 848 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    241 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4962.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    877 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    918 mg
  • Foszfor
    2636 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.3 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    812 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 6773 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 350 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Forrázott töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A hideg tej egyik felében elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a másikban a vajat, a tojássárgáját, a sót és a citromhéjat.
  2. Összegyúrunk mindent a liszttel, gyors mozdulatokkal. Száraz, hűvös helyen pihentetjük a tésztát 15 percig. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  3. A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, és lemérjük hány gramm, mert ugyanennyi súlyú töltelék kell majd hozzá.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb 4-5 mm vékonyra. Próbáljuk meg sarkosra, mert akkor lesz szép a kész bejgli.
  5. A tölteléket vagy egyenletesen rálapogatjuk a tésztára, vagy 2 zacskó közt kinyújtjuk, és úgy tesszük a tésztára.
  6. A 2 rövidebb oldalán ráhajtjuk a tésztát a töltelékre, majd feltekerjük, és kicsit meghengergetjük, hogy szép egyenletes legyen, majd egy picit meglapogatjuk.
  7. Tepsibe tesszük, megkenjük a 2 sárgája és 1 egész tojás keverékével, és megvárjuk, amíg teljesen megszárad. Majd megkenjük ismét, és ismét megvárjuk, míg megszárad.
  8. Egy villával 4-szer, 5-ször megszurkáljuk, és mehet a sütőbe.
  9. Ha kicsit szétnyílik, vagy eldeformálódik, még forrón 2 vágódeszka segítségével segíthetünk rajtuk.

Forrázott töltelék

  1. Felrorraljuk a cukrot a vízzel 1 percig.
  2. A diót, a mákot összekeverjük az ízesítőkkel, majd leforrázom a cukorsziruppal. De nem biztos, hogy felveszi az összes szirupot. ha kevés a szirup, és nem áll össze a töltelék, tehetünk hozzá lekvárt vagy mézet.
  3. Kihűtjük a tölteléket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 152
  • Össznézettség: 563773
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 17.

Ajánló

Kicsit macerásnak tűnik elsőre, de nem az. Hamar kész a tészta, és amíg pihentetni kell vagy várni, hogy száradjon, lehet mással is foglalkozni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az egyik kedvenc karácsonyi süteményem, és mióta a cukrász suliban megtanultam megcsinálni, mindig sikerül. Azóta én csinálom a család azon tagjainak, akik nem bajlódnak vele.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon szépek a képen a bejglik:) Egyb?l kedvet kaptam készíteni. Holnap ez lesz az els? dolgom, hogy reggel nekilátok. Köszi szépen a receptet.

Mida

Kedves Anna, gyönyör?ek a bejglik. Az lenne a kérdésem, hogy kb. hányszor hány cm-esre nyújtod ki a lapokat, és légkeverésen vagy alul-felül sütésen sütöd?

Törölt felhasználó

Szia Mida8181! Kb 15X25 cm-esre nyújtom ki ?ket.Nekem sima gázsüt?m, mint a panelházakban, légkeverést ez sajnos nem tud.Középre szoktam tenni ?ket, így a teteje sem és az alja sem ég meg.

villers

Szia! A 4 rúdhoz az 50 dkg mák, vagy dió nem kevés? Én rudanként 20 dekából szoktam a tölteléket csinálni. Lehet, hogy te tényleg kisebbre nyújtod...

Törölt felhasználó

Szia villers! Nem kevés, mert még a dióhoz/mákhoz hozzáadod a cukrot és a vizet is,így meg lesz súlyra a töltelék.

villers

Ja, az egyértelm? (ennyire nem vagyok kezd? :o)), hogy cukor, meg folyadék kell hozzá, nekem a mák, illetve dió 20 dkg rudanként. De mindegy, kinek így, kinek úgy. Látványra finom, gondolom a valóságban is...

Törölt felhasználó

A bejglik,formásak és mutatósak.Ritkán látni ilyen mestermunkát,és biztosan finom is.

Törölt felhasználó

Nagyon mutatós! Imádom és már alig várom a karácsonyt! Nálunk nem maradhat el az ünnepi asztalról.

Törölt felhasználó

Szia Anna, megkérdezhetem, hova jártál cukrász suliba? A húgomnak keresünk iskolát, és nem nagyon tudjuk, hova lenne érdemes jelentkezni. Válaszodat el?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia Cilavirág! Én Budapesten jártam suliba a Huba utcába.Érdemes jó gyakorlati helyet is keresni, mert az szerintem fontosabb, mint az a heti egy nap amit a suliban sütöttünk.Sok sikert!

Törölt felhasználó

köszi Anna, átadom! gyakorlati helyet úgy keres az ember, hogy kilincsel pékségekhez, és cukrászdákhoz, aztán eccercsak szerencséje lesz? fúúú :)

Törölt felhasználó

Elvileg az iskola biztosít helyet, de ha az embernek nem tetszik vmiért, utána már nem nagyon szeretnek foglalkozni vele.Én a második helyemet úgy kerestem, hogy telefonálgattam össze-vissza és próbáltam az osztálytársakat kérdezgetni, hogy ?k milyen helyen vannak.

koszider

Kedves Anna! Mit csinálsz pontosan a két vágódeszkával, ha kirepedt a bejgli? Lenyomtatod? A választ el?re is köszönöm: Koszider

Törölt felhasználó

Szia Koszider! Kicsit összenyomom két oldalról a beigliket, így kicsit kiegyenesednek és nagyjából úgy is maradnak.

koszider

Aha, tehát a felpöndöröd? széleket lapogatod le! Így már értem, köszönöm! (Annyira, hogy ki is fogom próbálni, mert nekem holtbiztos, hogy elreped a bejglim, akárhogy h?töm, akkor is. De letojom, az íze a lényeg, kicsit repedt, attól még simán befaljuk.)

Törölt felhasználó

Köszi a meggy?z? receptet, ma biztos kipróbálom! :) (A szakács sulis dolgokat privátban beszéljétek, mert szerintem zavaró, hogy keresgetni kell a recepthez tartozó hozzászólásokat, nehéz kisz?rni, mi tartozik a bejgli-készítéshez és mi a tanfolyamhoz!)

Törölt felhasználó

SZia Cilavirág! A Huba utcai suliba nem kell gyakorlati helyet keresned, az iskola ad. Én a Margitszigeti Nagyszállóban voltam gyakorlaton. Ne aggódj, rossz helyre nem rakják ki a csemetét. :):):):):):):):)

Törölt felhasználó

Kedves Anna! Köszönöm hogy megosztottad itt ezt a receptet! Évek óta keresem azt a bejgli receptet ami nem hasad ki. Rengeteget kipróbáltam már...közte a tiedet is. Ma elkészítettem!!Olyan boldog voltam amikor megláttam hogy nem repedt ki a bejgli.A férjem és a két ygermekem is azt mondta: Na végre anya...Sikerült! Köszönet érte neked. Üdv. Brigi

Törölt felhasználó

Szia Brigi! Örülök, hogy sikerült a hasadás-mentes beiglit elkészítened!:) Anna

Törölt felhasználó

Remélem sikerül !

Törölt felhasználó

Holnap kipróbálom, mert már nyakunkon a karácsony, ideje gyakorolni, hátha egyszer bejön egy bejgliszer? bejgli. Remélem sikerül. Helló !!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

ANNYIRA szépeket sütöttem, hogy nagyon! :) egy mákos, 2 diós, egy túrós sikerült, osztatlan sikert aratva a család körében! csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy nagyim több, mint 100 éves receptjét cseréltem erre, szóval psszttt!!! :) köszönöm még egyszer!

Törölt felhasználó

Szia Cilavirág! Örülök a sikerednek!És nem árulom el senkinek a cserét:)

Erzso83

Gyönyörüek, egy kérdés: mennyi ideig áll el? Meglehet 1 héttel el?bb is csinálni?

Törölt felhasználó

Szia Erzso! Nyugodtan megcsinálhatod 1-2 héttel el?tte,meg nem fog romlani ha h?vös helyen tartod.Arra figyelj, hogy alaposan csomagold be folpackkal.

Erzso83

Ma kipróbáltam, hát nem igazán lett szép, kirepedt, de annyira hogy korrigálni se bírtam, nem baj,majd próbálkozok még.

kati58

Kedves Anna! Sajnos az unokám tejérzékeny. Vízzel helyettesíthetem a tejet?

Törölt felhasználó

Szia Kati! Még nem próbáltam úgy,de lehet, hogy jó.Ha a laktózra érzékeny kipróbálhatod laktóz mentes tejjel is,bár a víz lényegesen olcsóbb megoldás.

csigabi

Szia Anna! Körülbelül mennyi a sütési id??

Törölt felhasználó

Szia Csigabi! 35-40 perc kb.Sok sikert!

csigabi

Szia! Köszönöm az infót. Megsütöttem és bár szétrepedt, ez a barátaimat nem zavarta és mind befaltuk. :D

Hozzávalók

Tészta

Forrázott töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek