Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúlcomb vadasan

Nyúlcomb vadasan
Nyúlcomb vadasan
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán készítek nyulat, nehezen szánom rá magam. Ennek az elkészítési módnak viszont az az előnye, hogy a már nem fiatal állat húsa is omlós lesz a hosszú főzési idő miatt.

hozzávalók / 4 adag

Vadas nyúlcomb

Zsemlegombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst letisztítjuk, megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  2. A hagymát megpirítjuk az olajon, rátesszük a húst, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük vízzel. Elkezdjük főzni, hozzáadjuk a zöldségeket, sót, borsot, babérlevelet. Lassú tűzön főzzük 2-3 óráig, attól függően, milyen a hús.
  3. Közben elkészítjük a zsemlegombócot: a lisztet elkeverjük a sóval, tojással, pirított zsemlekockákkal és annyi vízzel, amennyit felvesz. Jól kidolgozzuk, majd lobogó, sós vízben gombócokat főzünk belőle.
  4. Amikor a hús megfőtt, kivesszük a levéből és besűrítjük a mártást: hozzáadunk 1 ek lisztet, mustárt, ecetet, tejfölt és összeturmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük. Utólag még ízesíthetjük kedvünk szerint.
  5. A húst visszahelyezzük a mártásba, összeforraljuk, és a zsemlegombóccal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 831
elküldve: 4
receptkönyvben: 33
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas nyúlból, vadas nyúlcomb, vadas nyúlhúsból zsemlegombóccal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

877
nyúlcomb 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
ecet 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
víz 3 dl
zsemle 3 db
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
víz 1 dl