adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 kg nyúlhús
-
1 dl olívaolaj
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 dl fehérbor
-
30 dkg konzerv paradicsom
-
10 dkg olajbogyó
-
2 ek kapribogyó
-
8 db szárított paradicsom
-
1 ek tárkony
-
1 ek bazsalikom
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 teáskanál rozmaring
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál fekete bors
-
só ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
10 g vargánya gombapor
-
0.5 csomag halványító zeller
753
Kalória
56.7g
Fehérje
33.7g
Szénhidrát
39.2g
Zsír
552.8g
Víz
142.5g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
17g
Cukor
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g nyúlhús340 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
24 kcal
-
12 kcal
-
25g olajbogyó29 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
46 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7 kcal
-
6 kcal
Összesen
753
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g nyúlhús1360 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
96 kcal
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
186 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
30 kcal
-
200g halványító zeller25 kcal
Összesen
3017
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
35g nyúlhús48 kcal
-
3g olívaolaj26 kcal
-
11.9g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
10.5g fehérbor9 kcal
-
3 kcal
-
10.5g konzerv paradicsom2 kcal
-
3.5g olajbogyó4 kcal
-
0.9g kapribogyó0 kcal
-
2.5g szárított paradicsom7 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.4g vargánya gombapor1 kcal
-
1 kcal
Összesen
106
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.7 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2074 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 984 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 552.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 752 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 24216 micro
-
Lut-zea 643 micro
Összesen
753
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.6 g
Zsír
-
Összesen 156.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8296.1 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 256 mg
-
Kálcium 701 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 542 mg
-
Foszfor 2795 mg
-
Nátrium 3935 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 134.7 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 33 mg
Víz
-
Összesen 2211.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3007 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 96864 micro
-
Lut-zea 2571 micro
Összesen
3017
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3390 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
106
kcal
Elkészítés
- Az olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
- Hozzáadjuk a feldarabolt nyulat és fehéredésig sütjük. Fűszerezzük tárkonnyal, bazsalikommal, kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal, babérlevéllel és vargányaporral. Hozzáadunk 1 evőkanál felaprított kapribogyót és a szintén apróra darabolt aszalt paradicsomot. Felöntjük a hámozott paradicsommal (1 doboz konzerv), a paradicsomlével és a fehérborral. Addig pároljuk, amíg a nyúl majdnem megpuhul.
- Hozzáadjuk a felkarikázott szárzellert. Sózzuk és belereszeljük 1 fél citrom héját.
- Amikor a hús és a szárzeller is puhára fő, a szaft besűrűsödik, a végén hozzáadjuk a felkarikázott olívabogyót és az egészben hagyott maradék 1 evőkanál kapribogyót és ezekkel is átrottyantjuk.
- Spagettivel vagy polentával tálaljuk. A tetejét kevés reszelt parmezánnal megszórhatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Főzés ideje: 120 p
Bográcsban, fedő nélkül főztük hétvégén ezt az ízletes olasz nyúlételt. Vörösboros sót használtunk hozzá. Mivel a kapri és az olívabogyó is sós, ezt kalkuláljuk bele az ízek beállításánál.