r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres nyúlpecsenye juhtúrós burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldfűszeres nyúlpecsenye juhtúrós burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A zöldfűszeres nyúlhoz

A burgonyához

Összesen 984 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A zöldfűszeres nyúlhoz

A burgonyához

Összesen 1967 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A zöldfűszeres nyúlhoz

A burgonyához

Összesen 143 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 984 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3478.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    918 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1967 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A zöldfűszeres nyúlhoz

A burgonyához

Elkészítés

A zöldfűszeres nyúlhoz

  1. A nyúlcombokat filézzük, lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb, magas falú serpenyőben forró zsiradékon mindkét oldalukat szép pirosra megsütjük.
  2. A húst kiemeljük, majd a zsiradékban megpirítjukaz egész fokhagymákat, hozzáadjuk a zöldfűszerágakat, azokat is átforgatjuk, majd hozzáaöntjük a bort ésnagy lángon kiforraljuk.
  3. Visszatesszük a húsokat, majd felöntjük a húslevessel.
  4. Kis lángon, lefedve kb. 40 percig főzzük.
  5. Közben ekészítjük a köretet: A burgonyákat sós vízben héjastul megfőzzük, majd meghámozzuk és hosszában kettévágjuk. A belsejüket karalábévájóval kivájjuk és az üregbe juhtúrót töltünk, majd egy fél szelet baconnel bevonjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon a bacon megpirulásáig sütjük.
  6. Amikor a hús megpuhult,a húsdarabokat kiszedjük és meleg helyen tartjuk (pl. 50-60 fokos sütőben).
  7. A pecsenyeléből a zöldfűszerágakat kidobjuk, majd a levet nagyobb lyukú szűrőn leszűrjük (jó, ha marad benne némi zöldfűszer).
  8. Kiszedjük a fokhagymákat is és félrerakjuk.
  9. A pecsenylevet ezután kb. a felére visszaforraljuk (közben be is sűrűsödik), majd hozzáadjuk a tejszínt és öszeforraljuk.
  10. Végül visszatesszük a mártásba a fokhagymákat.
  11. Tálaláskor a hús mellé kanalazunk a mártásból és a baconös burgonyával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17474
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta tervezem, hogy végre nyulat fogok sütni, gyerekkoromban nagyon szerettem. A dolog úgy kezdődött, hogy kb. 5 éves koromban húsvétra kaptam egy nyuszit, amit aztán nem lehetett a panelban tartani, így szépen kiköltözött a hobbytelekre. Valahogy keveredett mellé egy fiú nyuszi is, aztán a természet elvégezte a dolgát és nemsokára kb. 100 nyulunk volt, apának a hobbija lett, hogy tenyésztette őket. Akkoriban anyukám nagyon sokszor készített nyulat, mindenféle formában, nyúlpaprikásnak, fokhagymásan lesütve és így tovább. A napokban egy nagyáruház húsos pultján megpillantottam egy doboz pecsenye nyúlfilét és nem tudtam ellenállni. Na, de mit is kezdjünk vele? Feltúrtam az összes szakácskönyvemet, semmi. Anya már nem emlékezett, hogyan is készítette. Még Bogi szakácsunktól is kértem segítséget, ő nagyon otthon van a házias ízekben. Már vagy egy órája toporogtam már a konyhában, mire megszületett a fejemben a recept. Mire Bogi e-mailje megérkezett, már majdnem készen is volt; és lám-lám, a telepátia, az ő leírása is valami hasonló volt, csak rókagombával. Mivel az étel jellegét a zöldfűszerek adják, gondoltam, be is küldöm a Dining Guide receptverseny 3. fordulójára.

Hozzávalók

A zöldfűszeres nyúlhoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?