r
Nosalty Logó

Borókás nyúlpecsenye áfonyaszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Durcsó
Borókás nyúlpecsenye áfonyaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 543 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2173 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    408 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 543 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    247.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4332.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1632.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1796 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17826 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    873 micro
Összesen 2173 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    347 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyulat kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, fűszerkeverékkel. Ha bizonyos belsőségeit (pl. máj) is használjuk, azokat besózzuk. A répákat és a hagymákat megpucoljuk, negyedekbe vágjuk.
  2. A húst egy nagy jénaiba helyezzük, alá-fölé-mellé-közé dugdossuk a zöldségeket, aláöntjük a bort, mellészórunk 3-4 szem borókabogyót.
  3. Előmelegített sütőbe dugjuk a lefedett jénait, időnként ellenőrizzük, nem tűnt-e el a lé, ezesetben pótoljuk a bort.
  4. 10 perccel a sütés vége előtt levesszük a tetőt, a húst pirosra sütjük. Közben elkészítjük az áfonyaszószt: a megmosott áfonyára szórjuk a cukrot, a fahéjat, 1-2 szem borókabogyót és pár tekerés frissen tört borsot. Néhány perc alatt összerottyantjuk.
  5. A nyulat a szósszal, a zöldségekkel és krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10290
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Megkísértett a gondolat, hogy a recept címe az "Erdélyi-szigethegység kincsei" legyen, de végül letettem róla. :) Egyik legfőbb angliai szerzeményem a durhami egyetemen talált román barátnő, Raluca, aki egy héten keresztül látott vendégül Nagyváradon, illetve a Szigethegységben, aranyosi házukban. Aranyos (Arieseni) csodaszép fenyvesek között fekszik, a falu házai elszórva, egy-egy dombtetőn állnak. A gyönyörű vidéken nemcsak igazi tejet meg forrásvizet lehet inni, de így augusztus közepén-végén az áfonyabokrok is szó szerint roskadoznak a gyümölcstől. A ház mögött szedtünk vagy fél kiló bogyót, melyet aztán a Raluca szülei által a frigóban hagyott nyúl mellé (is) tálaltunk, illetve tálaltam :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek