r
Nosalty Logó

Tejes-joghurtos nyúlcomb hagymaágyon

Pogácsa
Tejes-joghurtos nyúlcomb hagymaágyon
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

510
Kalória
56.7g
Fehérje
15.2g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
317.7g
Víz
152.3g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    317.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2423 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    635.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban a joghurtot összekeverjük egy kevés sóval és az apróra vágott fokhagymával. Belerakjuk a nyúlcombokat, oldalról rákanalazzuk a joghurtot, hogy mindenütt befedje. Szorosan letakarva ment a hűtőbe 1-2 órára.
  2. Egy serpenyőben kevés olívát forrósítunk. A nyúlcombokról lecsöpögtetjük a joghurtos keveréket, és az olajban jól megkapatjuk mindkét oldalukat. Ráöntjük a joghurtot, lefedjük a serpenyőt, és kis lángon elkezdjük párolni.
  3. Rendszeresen ellenőrizzük, forgatjuk a húsokat. Amikor látjuk, hogy fogy a szaft alóla, kevés tejjel pótoljuk. Majdnem készre pároljuk. Most jön a trükközés, módosítás a serpenyő miatt.
  4. A nagy vöröshagymát megpucoljuk, vastag karikára szeljük, és beborítjuk vele egy lábos alját. Sózzuk, rátekerünk egy kis borsot. Elhelyezzük rajta a nyúlcombokat, ráöntjük a szaftot, meg még egy kis tejet. Fedő alatt készre pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 60 p

Adva volt két szép nyúlcomb, ebből kellett valami könnyű ebédet kitalálnom. Készítés közben is módosult az eredeti elképzelésem, mert rájöttem, hogy jelenlegi egyetlen serpenyőmre később szükségem lesz a főtt-sült krumplihoz. Így került át később a nyuszi a végleges helyére a serpenyőből egy lábosba hagymaágyra. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek