r
Nosalty Logó

Tejes-joghurtos nyúlcomb hagymaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Tejes-joghurtos nyúlcomb hagymaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2423 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1021 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban a joghurtot összekeverjük egy kevés sóval és az apróra vágott fokhagymával. Belerakjuk a nyúlcombokat, oldalról rákanalazzuk a joghurtot, hogy mindenütt befedje. Szorosan letakarva ment a hűtőbe 1-2 órára.
  2. Egy serpenyőben kevés olívát forrósítunk. A nyúlcombokról lecsöpögtetjük a joghurtos keveréket, és az olajban jól megkapatjuk mindkét oldalukat. Ráöntjük a joghurtot, lefedjük a serpenyőt, és kis lángon elkezdjük párolni.
  3. Rendszeresen ellenőrizzük, forgatjuk a húsokat. Amikor látjuk, hogy fogy a szaft alóla, kevés tejjel pótoljuk. Majdnem készre pároljuk. Most jön a trükközés, módosítás a serpenyő miatt.
  4. A nagy vöröshagymát megpucoljuk, vastag karikára szeljük, és beborítjuk vele egy lábos alját. Sózzuk, rátekerünk egy kis borsot. Elhelyezzük rajta a nyúlcombokat, ráöntjük a szaftot, meg még egy kis tejet. Fedő alatt készre pároljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1349
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejes-joghurtos nyúlcomb hagymaágyon
Pogácsa 391 recept

Adva volt két szép nyúlcomb, ebből kellett valami könnyű ebédet kitalálnom. Készítés közben is módosult az eredeti elképzelésem, mert rájöttem, hogy jelenlegi egyetlen serpenyőmre később szükségem lesz a főtt-sült krumplihoz. Így került át később a nyuszi a végleges helyére a serpenyőből egy lábosba hagymaágyra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...