Alig vártam már, hogy leszedjem kertemben az első ropogós, illatos zöldbabokat. Imádom, ha friss és zsenge a bab. Szerintem levesnek a legfinomabb. Ha nincs kert vagy nem terem a kertben, menjünk el a legközelebbi piacra (július a főszezonja a zöldbabnak), és ott beszerezhetjük a zsenge friss babot. Persze mirelit zöldbabból is meg lehet főzni a levest, finom lesz, de frissen az igazi.
Hozzászólások (8)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Évi baba!
A 4l.vizhez nem kevés ez a bab?
Szia Évi baba!Nem kötekedni akartam,csak nekem soknak tünt a víz,De ettől függetlenül ez lesz a hétvégi leves mert nagyon finomnak tűnik és nagyon jól néz ki.Nem vagyok kezdő háziasszony,de valahogy kimaradt a zöldbableves az életemből,de a fotót nézve megkivántam.Köszi a receptet.
Szia zöldárviz!
De hogy vettem kötekedésnek!:)))))))))))
Jó étvágyat a leveshez!
Szia zöldárvíz!
Természetesen annyit z.babot raksz bele amennyit szeretnél
Én nem szeretem nagyon sűrűn. A sárgarépából is jó nagyokat szoktam bele rakni az is növeli a sűrűséget, és persze a vízből is sok elpárolog! Nekem és mások szerint pont jó. De szerintem, mindenki lehet egy kicsit rugalmas a receptet illetően.Nem mindenki ízlése egyforma:):)))
Több z. babbal is nagyon finom sőt még gazdagabb lesz a leves.Ha úgy szereted bátran rakjál még bele pár marikkal.
Szép napot kívánok!
É.b
Húú, nagyon gusztán néz ki! Biztos meg fogom csinálni!
Köszi a receptet!!! :)
Zsó
Szia zsófi93!
Jó étvágyat hozzá!
Nálunk holnap lesz ebédre meg túró gombóc. :))))
Üdv
É. b
Szia!
Köszönöm
Ez nagyon jó és finom leves, köszi, hasonló, mint az enyém.:-))
Elkészítem így is.:-)
Éva-Anyóca