Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári zsenge zöldbableves Évi babától

Nyári zsenge zöldbableves Évi babától
Nyári zsenge zöldbableves Évi babától
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alig vártam már, hogy leszedjem kertemben az első ropogós, illatos zöldbabokat. Imádom, ha friss és zsenge a bab. Szerintem levesnek a legfinomabb. Ha nincs kert vagy nem terem a kertben, menjünk el a legközelebbi piacra (július a főszezonja a zöldbabnak), és ott beszerezhetjük a zsenge friss babot. Persze mirelit zöldbabból is meg lehet főzni a levest, finom lesz, de frissen az igazi.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot (két végét levágjuk, és kidobjuk) kb. 2 cm-es darabokra daraboljuk.
  2. A sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk.
  3. A babot kb 4 l sós, ételízesítős vízben odarakjuk főzni. A sárgarépát és az egészben hagyott hagymát is belerakjuk, és kb. 1 órát főzzük.
  4. Ha puha a bab, berántjuk. Újraforrástól 2 percig főzzük.
  5. Közben a tejet összekeverjük a tejföllel és két merőkanál forró levessel. 2 perc leteltével a berántott leveshez hozzáadjuk a tejes keveréket. Belerakunk egy kis borsot és aprított petrezselymet, 2-3 percig főzzük. Ha lezártuk a leves alatt a tüzet, beleöntjük az ecetet, kóstolás és kész.
  6. Rántás: Az olajat felmelegítjük, mehet bele a liszt, zsemleszínűre pirítjuk és elzárjuk a tüzet. Gyorsan hozzákeverjük a pirospaprikát, 2 dl hideg vízzel összekeverjük és beleöntjük a rotyogó levesbe.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 99 251
elküldve: 18
receptkönyvben: 374
elkészítve: 22/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös zöldbableves, zöldbableves, zsenge zöldbableves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zöldárviz
zöldárviz Fri, 2012-08-10 20:43

Szia Évi baba!Nem kötekedni akartam,csak nekem soknak tünt a víz,De ettől függetlenül ez lesz a hétvégi leves mert nagyon finomnak tűnik és nagyon jól néz ki.Nem vagyok kezdő háziasszony,de valahogy kimaradt a zöldbableves az életemből,de a fotót nézve megkivántam.Köszi a receptet.

éva juhász
Évi baba / éva juhász Fri, 2012-08-10 16:31

Szia zöldárvíz!
Természetesen annyit z.babot raksz bele amennyit szeretnél
Én nem szeretem nagyon sűrűn. A sárgarépából is jó nagyokat szoktam bele rakni az is növeli a sűrűséget, és persze a vízből is sok elpárolog! Nekem és mások szerint pont jó. De szerintem, mindenki lehet egy kicsit rugalmas a receptet illetően.Nem mindenki ízlése egyforma:):)))
Több z. babbal is nagyon finom sőt még gazdagabb lesz a leves.Ha úgy szereted bátran rakjál még bele pár marikkal.
Szép napot kívánok!
É.b

zsófi93
zsófi93 Fri, 2012-08-10 15:48

Húú, nagyon gusztán néz ki! Biztos meg fogom csinálni!
Köszi a receptet!!! :)
Zsó

161
zöldbab 75 dkg
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 1 db
tej 2 dl
tejföl 4 ek
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
ecet 1 ek
víz 4 l